De Handpalm is een woonlocatie in Bleskensgraaf. Bij ons wonen zowel kinderen als  volwassenen met een verstandelijke beperking (VB). We hebben een samenwerkingsverband met de landelijke vereniging 'Op Weg met de Ander'.

Wonen bij de Handpalm

Bij de Handpalm Volwassen wonen tien mensen. Bij de Handpalm Kinderen en Jeugdigen wonen zes kinderen. Zij zijn tussen de acht en achttien jaar oud. Voor de ondersteuning hebben we een team van begeleiders en een orthopedagoog. Zij ondersteunen de kinderen bij het opgroeien en het ontwikkelen van vaardigheden. Het ontdekken van je eigen identiteit staat centraal in de begeleiding.

Overdag gaan alle kinderen naar school. Je kunt hier wonen totdat je achttien wordt. Daarna gaan wij samen met jouw ouders op zoek naar een volwassen woning.

Lift aanwezig

Bij de Handpalm heeft iedereen een eigen slaapkamer. Ook hebben we een gemeenschappelijke woonkamer. Daar kunnen we elkaar ontmoeten en dingen samen doen. Op beide locaties zijn geen drempels en hebben we een lift. Het is dus goed bewoonbaar voor rolstoelgebruikers.

De Handpalm

Woonlocatie
Koolmeesstraat 1
2971 AN Bleskensgraaf
Doelgroep

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

auditieve beperking

visuele beperking

autisme

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List