De Doeven is een intensieve zorglocatie in Duivendrecht. Hier wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Wonen bij de Doeven

De woongroep bestaat uit twee verschillende groepen: groep A en groep B. In beide groepen wonen jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Zij kunnen om verschillende redenen niet thuis wonen. In sommige gevallen werken we actief aan terugkeer naar huis. De begeleiding is erop gericht om de jongeren zoveel mogelijk zelfstandigheid aan te leren.

Begeleiding

Dit uit zich bijvoorbeeld in het leren koken of het leren om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen, maar ook in het netjes houden van je eigen kamer en helpen in het huishouden. Uitgangspunt is wat de jongere wil en kan, want wij willen graag maatwerk leveren. Maatwerk wordt ook zichtbaar in de manier waarop de communiceren met de jongeren. Als het nodig is maken we gebruik van ondersteunende communicatie zoals gebaren of pictogrammen.

Groep B

Het grootste verschil met de andere groep, is de manier van verbale uiting. Groep B heeft hier meer moeite mee. Op groep B is er dan ook veel aandacht voor individuele communicatie. De groepen zijn ingericht met grote banken, een relaxruimte en een computerruimte. 

Van alles te doen

Wanneer je de deur uitstapt, sta je direct op een groot plein waar je kan basketballen, fietsen, voetballen of schommelen. Geregeld ondernemen we activiteiten zoals uitstapjes naar het centrum van Amsterdam, de Amsterdamse Poort, discoavonden, zwemmen en sportdagen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat iedereen zijn eigen activiteit heeft buiten de groep. Daarom stimuleren we het lid worden van een sportclub of andere activiteitenclub.

De Doeven

Intensieve zorglocatie
Rijksstraatweg 145
1115 AP DUIVENDRECHT
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.