De Doeven is een intensieve zorglocatie in Duivendrecht. Hier wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een matige verstandelijke beperking.

Wonen bij De Doeven

De intensieve woonlocatie bestaat uit twee groepen: groep A en groep B. In beide groepen wonen jongeren tussen de 12 en 27 jaar. Op groep A wonen vijf jongens en twee meiden en op groep B zeven jongens. Je hebt een eigen slaapkamer met wastafel. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw slaapkamer inricht. Op iedere groep zijn drie badkamers met douche en bad.

Beide groepen hebben een open keuken, een gezellige gezamenlijke ruimte met een grote eettafel en een groot bankstel met TV. Daar eten we samen, en verder kun je er spelletjes doen, computeren, knutselen, samen koken of bakken. Ook is er een snoezelkamer, een computerruimte en een relaxruimte.

Wat we doen

We organiseren veel binnen- en buitenactiviteiten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan je netwerk en activiteiten buiten de groep. We gaan aan de slag met jouw persoonlijke wensen, behoeften en de daarbij horende doelen. Als methodieken gebruiken we ‘totale communicatie’ en Triple C. Bij De Doeven kun je echt jezelf zijn en je thuis voelen. We streven ernaar je een fijne woonplek te bieden en je echt te leren begrijpen, zodat we je de juiste ondersteuning kunnen bieden. We doen wat daarvoor nodig is. We stemmen regelmatig af binnen een multidisciplinair team en werken vanuit een positieve basishouding.

Omgeving

Duivendrecht ligt tussen Amsterdam Centrum en Amsterdam-Zuidoost met de bekende Gaasperplassen, parken, winkelcentrum de Poort en het Ajax-stadion. De metro station ligt 5 minuten lopen van De Doeven. Voetbalvereniging CTO ligt naast de deur en een aantal jongens speelt bij het G-team van CTO.

De Doeven

Intensieve zorglocatie
Rijksstraatweg 145
1115 AP DUIVENDRECHT
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.