De Componist is een woonlocatie in Waalwijk. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB). We wonen met dertien mensen bij de Componist, verdeeld over drie woonlagen.

Wonen bij de Componist

Ieder heeft een eigen zit/slaapkamer, een badkamer en een wc. Je hebt ook een kleine keuken, zonder kookgelegenheid. Daar kun je koffiezetten. Bijvoorbeeld als er bezoek is. We delen twee gemeenschappelijke huiskamers. Hier is ook een grote keuken. Daar wordt gekookt. We verwachten dat iedereen zijn steentje bijdraagt in de taken. Aan de muur hangt een rooster. Hier staat precies op wie, welke taak in de keuken heeft.

Aanwezigheid begeleiding

Iedereen is best zelfstandig. Maar als je hulp nodig hebt dan kan dat. Van maandag tot en met vrijdag is er van 11:00 uur tot de volgende ochtend 9:30 uur een begeleider aanwezig. In het weekend is er van 11:00 uur tot de volgende ochtend 10:00 uur een begeleider aanwezig. Hij of zij kan je helpen als je vragen hebt. Of wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken. Je maakt hier vooraf duidelijke afspraken over.

Overdag zijn de meeste bewoners naar het werk of de dagbesteding. Soms doen we met de groep iets samen. Een paar bewoners gaan dit jaar samen op vakantie. Maar de meesten zijn lekker op zichzelf. En dat mag.

Vlakbij centrum

De Componist heeft een fijne binnenplaats. Hier kun je lekker buiten zitten als het mooi weer is. We wonen in Waalwijk, vlak bij het centrum. Lopend ben je er zo. In de buurt kun je ook sporten, zwemmen bijvoorbeeld en hockeyen.

asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.