Da Costa is een ontmoetingsplek aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Het is een activiteitencentrum waar mensen uit de buurt en Philadelphia elkaar kunnen ontmoeten. Bij Da Costa ontmoet je op een ontspannen manier andere mensen.

Ontmoetingsplek Da Costa

Bij Da Costa kan je gewoon een praatje maken, even koffie drinken of de krant lezen. Eens per week is er een buurtmaaltijd waarvoor we samen koken en gezellig mee-eten met buurtbewoners. Er worden veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Denk aan dansworkshops, schilderen, knutselen, fitness en computerles. Ook kan je verschillende cursussen volgen. In weekenden worden vaak activiteiten georganiseerd zoals disco of talentenshows.

Hier aan de slag

Om alle activiteiten te organiseren, hebben wij hulp nodig. Daarom zoeken wij mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Je kunt in de bar werken, in de keuken of ervoor zorgen dat alles netjes en schoon blijft. Ook op kantoor kun je helpen met bijvoorbeeld kopiëren. Of het beheer van de kas. Volgende regel: Om hier te werken moet je:

  • Het leuk vinden om met mensen te werken
  • Goed zelfstandig kunnen werken
  • Goed samen kunnen werken
  • Veel kunnen staan en lopen
  • Flexibel zijn
  • En natuurlijk een goed humeur hebben!

Da Costa is 5 dagen per week open van 9.00 tot 17.00 uur.

Je kunt op deze locatie het hele jaar terecht voor dagbesteding (m.u.v. feestdagen). Met de andere dagbestedingslocaties van Philadelphia in Amsterdam e.o. zijn afspraken gemaakt. Als de locatie gesloten is, kun je bij één van deze locaties terecht.

Da Costa

Ontmoetingsplek, Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding
Kinkerstraat 42
1053 DX AMSTERDAM
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.