Da Costa is een ontmoetingsplek aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Het is een activiteitencentrum waar mensen uit de buurt en Philadelphia elkaar kunnen ontmoeten. Bij Da Costa ontmoet je op een ontspannen manier andere mensen.

Ontmoetingsplek Da Costa

Bij Da Costa kan je gewoon een praatje maken, even koffie drinken of de krant lezen. Eens per week is er een buurtmaaltijd waarvoor we samen koken en gezellig mee-eten met buurtbewoners. Er worden veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Denk aan dansworkshops, schilderen, knutselen, fitness en computerles. Ook kan je verschillende cursussen volgen. In weekenden worden vaak activiteiten georganiseerd zoals disco of talentenshows.

Hier aan de slag

Om alle activiteiten te organiseren, hebben wij hulp nodig. Daarom zoeken wij mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Je kunt in de bar werken, in de keuken of ervoor zorgen dat alles netjes en schoon blijft. Ook op kantoor kun je helpen met bijvoorbeeld kopiëren. Of het beheer van de kas. Volgende regel: Om hier te werken moet je:

  • Het leuk vinden om met mensen te werken
  • Goed zelfstandig kunnen werken
  • Goed samen kunnen werken
  • Veel kunnen staan en lopen
  • Flexibel zijn
  • En natuurlijk een goed humeur hebben!

Da Costa is 5 dagen per week open van 9.00 tot 17.00 uur.

Je kunt op deze locatie het hele jaar terecht voor dagbesteding (m.u.v. feestdagen). Met de andere dagbestedingslocaties van Philadelphia in Amsterdam e.o. zijn afspraken gemaakt. Als de locatie gesloten is, kun je bij één van deze locaties terecht.

Da Costa

Ontmoetingsplek, Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding
Kinkerstraat 42
1053 DX AMSTERDAM
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Ontmoetingsplek

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Ambulante begeleiding

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat