Bruishuis is een werk- en dagbestedingslocatie in Arnhem. Hier volgen mensen een leerwerktraject met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). Het Bruishuis is een gezellige horecagelegenheid en ontmoetingsplek in de wijk Malburgen-Oost. Hier serveren we heerlijke koffie, lunches en een betaalbare, gezonde maaltijd.

Leren en werken bij Bruishuis

Wij hebben aandacht voor de ontwikkeling van deze deelnemers. Ze leren welke talenten en vaardigheden ze hebben en hoe ze deze kunnen inzetten. De deelnemers worden begeleid bij het bakken en doen zo waardevolle werkervaring op. Ze leren hier hoe ze deeg en taarten kunnen maken. Ook worden ze begeleid in het leren samenwerken en het bieden van kwaliteit in het geleverde werk.

Werkzaamheden

De deelnemers van het Bruishuis bakken dagelijks heerlijke koekjes en appel - en perentaarten. De koekjes en taarten worden onder andere geserveerd in het restaurant. Je kan ook thuis van onze baksels genieten. Ze zijn te koop voor een vriendelijke prijs.

Wasserij

De deelnemers leren hier naast wassen, vouwen en strijken ook plannen en systematisch werken. Deze vaardigheden kunnen ze ergens anders inzetten

In de tuin

Verstopt tussen de huizen en de flats zit een prachtig stukje groen. In onze grote moestuin kweken wij verschillende groenten en kruiden. Eenmaal geoogst, worden deze door onze koks gebruikt in het restaurant. In een grote buitenren zitten konijnen en kippen. De deelnemers zaaien, snoeien, onkruid wieden, schoffelen en oogsten van de groenten en kruiden.

Naast dat het een heerlijke manier is van werken, leren de deelnemers ook vaardigheden wat betreft zorgvuldig werken met gereedschap en controleren van eigen werk.

Facilitair

Bij het Bruishuis houden we ervan om alles fris en schoon te maken. Onze afdeling facilitair heeft zich hier helemaal op toegelegd. De deelnemers voeren aan de hand van dag- en weekplanningen alle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden uit. Het horecagedeelte, de bakkerij en de wasserij worden schoongehouden.

Bruishuis

Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding, Leerwerktraject
Akkerwindestraat 1/25
6832 CR ARNHEM
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Een leerwerktraject geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan het werkende leven. Je doet werknemersvaardigheden op en leert tegelijkertijd een specifiek vak. Het traject wordt afgesloten met een branche-erkend certificaat.

Faciliteiten

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.