Breeland is een woonlocatie in Hoogland. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Bij Breeland woon je zelfstandig in je appartement.

Wonen bij Breeland

Bij de Breeland woon je niet alleen. Er zijn in totaal vijftien bewoners tussen de 27 en 52 jaar. Een leuke groep. Een groep die veel dingen samen doet. Zo gaan we af en toe naar de film of een pretpark. Of we kijken films bij elkaar. En gaan soms samen naar de sportclub.

Begeleiding die bij je past

Nieuwe bewoners worden snel opgenomen in de groep. Afhankelijk van je indicatie krijg je aangepaste begeleiding. Je krijgt de begeleiding die bij je past. Daar maken we samen duidelijke afspraken over. De afspraken schrijven we in het ondersteuningsplan. De begeleiding is niet altijd aanwezig.

Steunpunt

In ons steunpunt kun je bijna iedere dag koffiedrinken. Daar ontmoet je andere bewoners. En kun je je verhaal kwijt bij de begeleiders. En ook eten we daar vijf keer per week samen. Het is altijd heel gezellig.

Van uit Breeland loop je zo naar het winkelcentrum, de bibliotheek en het jongerencentrum De Neng. Ook de bus is vlakbij. Wil je een stukje wandelen? Dan kan dat heerlijk in het park.

Breeland

Woonlocatie
Breeland 131
3828 VJ HOOGLAND
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.