De Brederoweg is een woonlocatie in Hoogeveen. Op de Brederoweg wonen volwassen met een verstandelijke beperking (VB) of een lichte verstandelijke beperking (LVB).

Wonen op De Brederoweg

Op de Brederoweg zijn 36 appartementen met een eigen slaapkamer. Ieder appartement heeft een woonkamer met terras of balkon, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergkast. In de badkamer is ruimte voor een wasmachine. Je kunt zelf koken in je eigen appartement, maar je kunt ook mee eten in de gezamenlijke huiskamer waar we samen koken. De locatie heeft een begane grond en een eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via de trap of de lift. Op de begane grond zijn twee woonkamers. Op de eerste verdieping één. Overdag gaat bijna iedereen naar werk of dagbesteding.

Begeleiding

Op iedere groep werkt een begeleider. In de woonkamer, maar oms ook bij jou in het appartement. Je kunt samen met een begeleider een kopje koffie en thee drinken, even bijpraten of een spelletje doen. De begeleiders helpen als je hulp nodig bent. Dit kan in de groep zijn, maar persoonlijke begeleiding is ook mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar wat je zelf kunt en helpen je als dat nodig is. Ons uitgangspunt op de Brederoweg is: samen zelfstandig jouw leven leven! In onze visie kun je hier meer over lezen. Deze mag je altijd opvragen.

Omgeving

De locatie Brederoweg staat midden in het centrum in Hoogeveen. Hoogeveen is een gezellige stad met veel mogelijkheden. Je kunt er zelf gemakkelijk op uit gaan, maar dit kun je ook samen met de andere bewoners of begeleiding doen. In de buurt zijn veel winkels, waar je een boodschap kunt doen. Je kunt verschillende activiteiten in de stad ondernemen, bijvoorbeeld zwemmen, dansen of fitnessen. Ook zijn er verschillende kerken waar je eventueel naar toe kunt gaan of je bij aan kunt sluiten.

We hopen dat de aannemer in november klaar is met bouwen, zodat in januari 2021 de eerste bewoners naar hun appartement kunnen verhuizen. Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op onze Facebookpagina

Brederoweg

Woonlocatie
Brederoweg 2
7901 JK Hoogeveen
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.