Brederoweg is een woonlocatie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en een verstandelijke beperking (VB).

Wonen bij Brederoweg

Op een prachtige locatie aan de Brederoweg, in het centrum van Hoogeveen, wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwbouw van een appartementencomplex met 36 appartementen. Als het allemaal goed gaat, is de aannemer in september klaar met bouwen, zodat in november de eerste bewoners naar hun appartement kunnen verhuizen.

Ieder appartement heeft een woonkamer met terras of balkon, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergkast. In de badkamer is ruimte voor een wasmachine. Er kan zelf gekookt worden op het eigen appartement, maar er kan ook mee gegeten worden in de gezamenlijke huiskamer.

De locatie heeft een begane grond en een eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via de trap of de lift. Op de begane grond zijn twee woonkamers. Op de eerste verdieping één.

Hoogeveen

Hoogeveen is een gezellig stad met veel mogelijkheden. Je kunt er zelf gemakkelijk op uitgaan, maar dit kun je ook samen met de andere bewoners of begeleiding doen. In de buurt zijn veel winkels, waar een boodschap gedaan kan worden. Je kunt verschillende activiteiten in de stad ondernemen, bijvoorbeeld zwemmen, dansen of fitnessen. Ook zijn er verschillende kerken waar je eventueel heen kunt gaan of je bij aan kunt sluiten.

Begeleiding

Op iedere groep werkt een begeleider. Deze is soms in de woonkamer, maar kan soms ook bij iemand in het appartement zijn. Je kunt samen met een begeleider een kopje koffie en thee drinken, even bijpraten, een spelletje doen en samen koken voor de mensen die dat leuk vinden.

De begeleiders helpen als er hulp nodig is. Dit kan in de groep zijn, maar persoonlijke begeleiding is ook mogelijk. We vinden het belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar wat je zelf kunt en daarna waar er hulp nodig is.

Brederoweg

Woonlocatie
Brederoweg 2
7901 JK Hoogeveen
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.