Boerderij Groot Schutterhoef is een intensieve zorglocatie in Leusden. Bij Boerderij Groot Schutterhoef geven we ook dagbesteding. Bij ons wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Hier wonen we met achttien bewoners tussen de 16 en 60 jaar.

Wonen bij Boerderij Groot Schutterhoef

Er zijn twee groepswoningen met ieder negen cliënten. En er zijn ook nog drie activiteitencentra. De begeleiders geven ons de aandacht en ondersteuning die we nodig hebben, 24 uur per dag. Ze helpen ons bij het ontwikkelen van vaardigheden en een duidelijk dagritme. Voor de kenners: we werken hier met de methode Vlaskamp.

Activiteitencentrum

Twee van de drie activiteitencentra zijn inpandig. Daar zijn ook de fysiotherapeut, de snoezelruimte en het heerlijke therapiebad. In deze activiteitencentra is ook een ruimte waar je even kunt rusten. Het andere activiteitencentrum staat los van de woningen in een prachtig verbouwde schuur. Alle ruimtes zijn ruim en modern ingericht.

De activiteiten zijn leuk en inspirerend. Denk hierbij aan snoezelen, muziek, basale zintuiglijke stimulatie en belevingstheater. En soms gaan we naar het bos. Dat ligt op loopafstand. De activiteitencentra zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Zo zijn er grote deuren en geen drempels. Aan het plafond hangt een modern tilliftsysteem. Daardoor kan iedereen in het hele activiteitencentrum komen. In totaal is er plaats voor 23 mensen.

Boerderij Groot Schutterhoef is iedere dag open van 10.15 uur tot 15.45 uur.

Boerderij Groot Schutterhoef

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie
Arnhemseweg 23
3832 GH LEUSDEN
asdas

Doelgroep

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

In een belevingsgerichte tuin ervaar je allerlei verschillende soorten prikkels. De tuin heeft verschillende natuur gerelateerde elementen met aandacht voor zicht, tastzin, geluid, geur en smaak.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair deel je met een (aantal) bewoner(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.