Bevernel is een woonlocatie in Kampen. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Bij de Bevernel zijn tien appartementen in vijf woningen.

Wonen bij Bevernel

Iedereen heeft een eigen woonkamer, badkamer en keuken. Natuurlijk mag je zelf koken. Maar je mag ook mee-eten in de gezamenlijke huiskamer. Als je beneden woont, heb je een eigen tuintje. Daar kun je in de zomer lekker van de zon genieten. De appartementen boven hebben geen balkon.

Zelfstandig wonen

Je woont hier hartstikke zelfstandig. Je krijgt ondersteuning in je eigen appartement. De hulp die je krijgt, is precies wat je nodig hebt. Bij het netjes houden van je huis. Bij het (leren) koken. Bij je post. Bij moeilijke gesprekken met familie of op je werk.

Ondersteuningsplan

Er zijn zes vaste begeleiders. Die leren jou goed kennen. Samen maken we duidelijke afspraken over de ondersteuning. Die schrijven we op in het ondersteuningsplan. Regelmatig bekijken we samen of de afspraken nog goed zijn.

Scheiden van Wonen en Zorg

Bevernel is een locatie Scheiden van Wonen en Zorg. Dat betekent dat alle woonkosten door jezelf worden betaald. Dit scheelt enorm in de eigen bijdrage die per maand moet worden betaald.

We wonen in een gewone woonwijk. De winkels zijn op loopafstand. Dat is handig als je even snel boodschappen moet doen. De huiskamer is in de ochtend open om even een kopje koffie te drinken. En ook na het werk. Dan kun je even vertellen wat je die dag hebt meegemaakt.

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.