Bakkerij Hengelo is een werk- en dagbestedingslocatie in Hengelo (GLD). Een echte bakkerij waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt en licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB). We bakken verschillende soorten brood en banket en verkopen deze in ons winkel. Ook kunnen klanten een bestelling plaatsen en ophalen. Dus als je van bakken houdt dan is Bakkerij Hengelo een leuke werkplek voor jou.

Wat kun je zoal doen op de dagbesteding?

Je kunt op vier verschillende plekken in de bakkerij werken:

  • In de broodbakkerij waar je allemaal verschillende broden en broodjes maakt
  • In de winkel waar je de klanten helpt, eventueel advies geeft en zorgt voor de betalingen
  • In de banketbakkerij waar je taarten, chocolade en koekjes maakt 
  • In de civiele dienst, waar je allerlei klusjes doet in de bakkerij, ervoor zorgt dat iedereen fijn kan werken en helpt bij het schoonmaken

In de bakkerij is het altijd gezellig. Het team bestaat uit medewerkers, deelnemers en vrijwilligers. Iedereen is tussen de 18 en 70 jaar. Je krijgt hier alle ruimte om je talenten te ontdekken en te leren en groeien. Het is ook mogelijk dat we je begeleiden bij het doorstromen naar regulier werk. De begeleiders helpen je waar nodig is en hebben allemaal veel ervaring in het werken bij een brood- en banketbakkerij.

De voorbereidingen verzorgen we een dag eerder, waardoor de werkdag om 8 uur begint en niet, zoals bij andere bakkers, om 4 uur ’s ochtends. Lijkt het je leuk om onderdeel van ons team te zijn en te werken aan je toekomst? Kom dan eens langs.

asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.