Asterstraat is een woonlocatie in Haarlem. Hier wonen ouderen met een verstandelijke beperking (VB). De Asterstraat is klein en overzichtelijk. We wonen hier met veertien mensen en iedereen is wat ouder.

Wonen bij Asterstraat

Alle bewoners van de Asterstraat hebben meer zorg nodig. Zo helpen we bewoners die vergeetachtig zijn. En bewoners die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Er zijn twee groepen. Je komt in de groep die het beste bij je past.

De hele dag begeleiding

Sommige bewoners gaan een paar dagen per week naar de dagbesteding. Andere bewoners blijven lekker thuis en krijgen interne dagbesteding. De begeleiders zijn er de hele dag. En ook ’s nachts kun je een begeleider oproepen. Dat geeft een veilig gevoel. Als het kan, kun tot je hier tot je allerlaatste moment blijven wonen.

Oude dag

Hier kun je van je oude dag genieten. Je mag gewoon uitslapen als je wilt. De muziek luisteren die je mooi vindt. Een dutje doen als je moe bent. ’s Avonds een borreltje drinken als je dat gewend bent. Of thuis te blijven als je eens niet naar de dagbesteding wilt. Wij vinden de kleine dingen in het leven belangrijk.

De Asterstraat ligt in een oude wijk aan de rand van het centrum van Haarlem. We hebben een mooie binnentuin. Daar kun je in de zomer lekker van de zon genieten. En op de eerste verdieping hebben we een veilig dakterras. De groep voor mensen met dementie kunnen we afsluiten als dat nodig is.

Asterstraat

Woonlocatie, Werk en dagbesteding
Asterstraat 9/11
2012 XL HAARLEM
asdas

Doelgroep

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.