Ambulante begeleiding
Ambulant Eemland ondersteunt jou om je zelfstandigheid te vergroten en te behouden. Je woont zelfstandig en de meeste dingen kun je prima zelf, zoals boodschappen doen, koken en reizen. Misschien heb je soms wel ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld bij het invulling geven aan je dagelijkse leven, om te gaan met situaties die je lastig vindt of het doornemen van post als je iets niet begrijpt. Wij noemen dat ondersteuning vanuit Mijn Netwerk. Dat kan bij jou thuis, op een ontmoetingsplek of op afstand via de telefoon, computer of tablet. Samen met een professionele begeleider bespreek je jouw wensen en welke ondersteuning bij jou past.

Gezinsbegeleiding
Ambulant Eemland ondersteunt gezinnen die zo nu en dan een steuntje in de rug nodig hebben. Wij bieden begeleiding aan kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, psychische/psychosociale problematiek en autisme. Wij bieden je professionele begeleiding bij alle opvoedingstaken en kijken naar oplossingen en mogelijkheden voor het hele gezin.

Om goed te ondersteunen, komen we bij je thuis om mee te kijken in de gezinssituatie. Dit doen we op passende tijden. Zo kunnen we op de drukke momenten van de dag aanwezig zijn en bieden we ondersteuning bij de algemene dagelijkse handelingen, zoals bij het eten of het naar bed gaan. Daarnaast kunnen we begeleiding bieden bij gedragsproblemen en hulp bij vrijetijdsactiviteiten. We doen ons best mensen, die voor jou belangrijk zijn, te betrekken. Wij maken samen met jou en jouw gezin een plan. Daarbij gaan we uit van je eigen kracht en houden we rekening met jouw normen en waarden. Meer informatie over onze werkwijze vind je hier.

DigiContact
Je kan gebruik maken van DigiContact. Waarbij je 24 uur per dag, 7 dagen per week contact kunt leggen via (beeld)bellen. Je krijgt dan ervaren begeleiders aan de lijn die je kunnen helpen met allerlei zaken. Van het maken van een gezellig praatje omdat je de hele dag nog niemand hebt gesproken, tot het met je meedenken over een belangrijk probleem, of hulp bieden bij een belangrijke brief die je niet helemaal begrijpt.

De ontmoetingsplek
Elke dinsdagavond kun op de ontmoetingsplek in Nijkerk terecht. Hier kun je eten en/of koffiedrinken met andere mensen en op die manier je sociale contacten uitbreiden. Ook zijn er twee begeleiders van Ambulant Eemland aanwezig die je kunnen helpen met eventuele dringende zaken. Daarnaast worden er regelmatig cursussen aangeboden. De cursussen zijn gericht op het vergroten van je zelfredzaamheid.

Mijn Netwerk
Ambulante en gezinsbegeleiding, ontmoetingsplek, DigiContact en de cursussen zijn allemaal onderdeel van Mijn Netwerk. Meer informatie over onze werkwijze vind je hier.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?
Voor deze vorm begeleiding heb je een indicatie of beschikking nodig. Wil je precies weten wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons Cliëntbureau op. Het Cliëntbureau zorgt ervoor dat een medewerker van Philadelphia binnen enkele dagen contact met je opneemt. Telefoonnummer Cliëntbureau: 0800-0830.

Ambulant Eemland

Ontmoetingsplek
Oranjelaan 79
3862 CX NIJKERK
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.
Locatietype

Ontmoetingsplek

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat