Niet zomaar dagbesteding! Ontwikkel je superkrachten. 3D Lab is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie gericht op nieuwe technieken in Dordrecht. Dit is een uitbreiding op de locatie Schefferstaete. Deze locatie heeft de vorm van een digitale werkplaats/makerspace. Hier kunnen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt leren door te maken. Er wordt een beroep gedaan op hun technisch, intellectueel en creatief vermogen. Mensen met en zonder een lichte verstandelijke beperking (LVB) werken met deze nieuwe technieken.

3D Lab  

In het 3D Lab kunnen deelnemers ontdekken wat hun talenten zijn op het gebied van de nieuwste technieken. Er staan bijvoorbeeld 3D printers, lasercutter een 360 graden camera, een VR-bril en een foodprinter. Voor elk niveau wordt er voor een aangepast traject gezorgd. We kijken wat iemands talent is en ontwikkelen vanaf daar verder. Activiteiten waarmee we ons bezig houden zijn 3D tekenen, scannen en printen, lasersnijden, virtual reality en foodprinten. Voor bedrijven worden er op deze locatie ook ontwerp- en maakopdrachten geplaatst. Daarnaast kan een ieder die interesse heeft in de nieuwe technieken ook een kijkje komen nemen.  

Ontmoetingsplek

Bij het 3D Lab is ook een plek waar mensen met of zonder beperking samenkomen om de gezamenlijke interesse in wetenschap en techniek te delen. Er kunnen opdrachten met klanten worden besproken. We werken graag samen met andere bedrijven in de binnenstad van Dordrecht waardoor we midden in de maatschappij staan. Het is een plek waar aandacht is voor recycling en groen.  Het lab staat onder begeleiding van een multidisciplinair team van deskundige begeleiders uit de zorg en techniek.

Leerwerktraject

Je kunt bij ons op de locatie ook een leerwerktraject Nieuwe technieken volgen. Bij een leerwerktraject leer je het vak vooral in de praktijk. Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen. Maar je leert het meeste door mee te werken in de praktijk. Daarbij krijg je de begeleiding die bij jou past. Het leerwerktraject sluit je af met een examen en je ontvangt een branche-erkend certificaat. Hiermee kan je doorstromen naar een vervolgopleiding of misschien wel naar een baan. Wil je geen examen doen dan kun je ook certificaten behalen voor sommige onderdelen.

Klik hier voor meer informatie over de leerwerktrajecten.

3D LAB Dordrecht

Ontmoetingsplek, Werk en dagbesteding
Groenmarkt 16
3311 BE DORDRECHT
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Ontmoetingsplek

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Specialisme

autisme

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

atelier

3D lab

locatiepagina kwaliteit

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via: 0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.