3D Lab is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie en een ontmoetingsplek in Dordrecht. Dit is een uitbreiding op de locatie Schefferstaete. Deze locatie heeft de vorm van een digitale werkplaats/makerspace. Hier kunnen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt leren door te maken. Mensen met een verstandelijke beperking en een lichte verstandelijke beperking (LVB) werken met deze nieuwe technieken.

3D Lab  

In het 3D Lab kunnen deelnemers ontdekken wat hun talenten zijn op het gebied van de nieuwste technieken. Er staan bijvoorbeeld 3D printers, een 360 graden camera, een VR-bril en een foodprinter. Voor elk niveau wordt er voor een aangepast leertraject gezorgd. Voor scholen en onderwijsinstellingen worden er workshops aangeboden op het gebied van 3D tekenen, scannen en printen, lasersnijden, virtual reality en foodprinten. Voor bedrijven worden er op deze locatie ook ontwerp- en maakopdrachten geplaatst. Daarnaast kan een ieder die interesse heeft in de nieuwe technieken ook een kijkje komen nemen.  

Ontmoetingsplek

Bij het 3D Lab is ook een ontmoetingsplek waar mensen met of zonder beperking samenkomen om de gezamenlijke interesse in wetenschap en techniek te delen. Het lab staat onder begeleiding van een multidisciplinair team van deskundige begeleiders uit de zorg en techniek.

3D LAB Dordrecht

Ontmoetingsplek, Werk en dagbesteding
Groenmarkt 16
3311 BE DORDRECHT
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.