‘t Trefpunt is een werk- en dagbestedingslocatie en ontmoetingsplek in Hilversum voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), een verstandelijke beperking (VB) of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Dagbesteding bij ‘t Trefpunt

De meeste mensen op 't Trefpunt zijn allemaal wat ouder. De begeleiders weten precies hoe ze daarmee om moeten gaan. We kijken goed naar wat jij wilt en nodig hebt. Daar helpen we je bij. Dit doen we met belevingsgerichte zorg.

Belevingsgerichte zorg

Belevingsgerichte zorg helpt om je te begrijpen vanuit jouw verleden. Het is bedoeld om beter zicht te hebben op het hier en nu en zicht te krijgen op jouw begeleidingsbehoefte. Als je weet wat iemand beweegt, leg je gemakkelijker contact. Bij belevingsgerichte zorg wordt de nadruk gelegd op positieve momenten en contacten, zodat het leven voor jou hanteerbaar wordt gemaakt.

Begeleiding

De begeleiders streven ernaar te zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Het is ongedwongen en gezellig bij ‘t Trefpunt. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen manier actief zijn. Heb je hulp nodig met het eten of de wc? Dan is dat bij onsheel gewoon. Je kunt iedere dag naar het Trefpunt komen. Sommigen komen zelfstandig. Anderen nemen een taxibusje.

Op het Trefpunt doen we veel leuke dingen. We maken muziek, we knutselen en koken. En we bewegen door een spel of op muziek. Als het mooi weer is, gaan we vaak naar de markt. Natuurlijk drinken we ook koffie samen. En eten we met elkaar. Dat is gezellig. Dan praten we over van alles en nog wat.

“Op het Trefpunt zie ik altijd weer leuke mensen.”
"Vooral het muziek maken, vind ik erg leuk."
"Ik mag alles in mijn eigen tempo doen."

't Trefpunt

Ontmoetingsplek, Werk en dagbesteding
Noordse Bosje 47
1211 BE HILVERSUM
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Ontmoetingsplek

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

visuele beperking

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

activiteitencentrum

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

locatiepagina kwaliteit

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via: 0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.