‘s Gravendijkdreef is een intensieve zorg- en woonlocatie in Amsterdam. Bij ‘s Gravendijkdreef zijn er vijftien woningen voor moeders/vaders met een licht verstandelijke beperking (LVB). Deze ouders worden ondersteund in de opvoeding van hun kinderen. Ook op andere leefgebieden krijgen ze ondersteuning zoals, financiën, werk/scholing. Ouders met een omgangsregeling worden bijvoorbeeld ondersteund bij de bezoeken van hun kind(eren).

Wonen bij ‘s Gravendijkdreef

Iedere bewoner heeft een eigen appartement en draagt verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen huishouden. De benedenwoningen zijn wat kleiner dan de bovenwoningen. Op de hoek is het steunpunt.

Opvoeden

Kinderen opvoeden is een hele klus, de begeleiding kan jou het duwtje in de rug geven dat jij nodig denkt te hebben. In het steunpunt kun jij jouw verhaal kwijt en kun jij andere bewoners ontmoeten. Ook kun jij samen met jouw coördinerend begeleider zaken regelen op de computer. Alles wat jij samen met de begeleiding doet, gaat in overleg met jou. Dit staat in de samen gemaakte afsprakenkaart vastgesteld. In de omgeving is veel te doen. Een kinderboerderij, zwembad, winkels en een park zijn in de buurt. Tevens zijn de bus en metro vlakbij om makkelijk te reizen.

Openingstijden

Aanwezigheid begeleiders op het steunpunt ma/vr: 08.00 - 21.00 uur
Weekend: 12.00 - 18.00 uur

Is er toch behoefte om buiten deze tijd hulp te krijgen, dan is er een achterwacht die ook ondersteuning biedt.

's Gravendijkdreef

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie
s Gravendijksdreef 321a/335b
1103 SE AMSTERDAM

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Een kind krijgen is heel bijzonder. Jij zorgt voor je kind. Wij helpen je te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen. Zodat jij je kind zelf zo goed mogelijk op kunt voeden.

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

Philadelphia werkt in opdracht van het UWV of van gemeenten. Naast het UWV en de gemeente krijg je te maken met de Belastingdienst. Ook kan het zijn dat collega-bedrijven of instellingen zijn betrokken.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.