Raiffeisenstraat is een woonlocatie in Nieuwleusen. Hier wonen twaalf volwassenen met een verstandelijke beperking (VB).

Wonen bij Raiffeisenstraat

Je hebt je eigen appartement met een woonkamer met terras of balkon, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergkast. In de bergkast is er ruimte voor een wasmachine. Als je wilt, kun je 's avonds thuis koken, maar je kunt ook mee-eten in de gezamenlijke huiskamer. Of een maaltijd ophalen en in je appartement eten.

Twee huiskamers

Samen eten is natuurlijk iets gezellig. Dan kun je wat kletsen over de dag. 's Avonds drinken we vaak koffie of thee in een van de twee huiskamers. De begeleiders helpen je als je hulp nodig hebt. Dit kan in de groep zijn, maar persoonlijke begeleiding is ook mogelijk als je dat graag wilt of nodig hebt. De begeleiders  vinden het belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar wat je zelf kunt en daarna waar je hulp bij nodig bent. Ze willen je graag helpen als je iets wilt leren, zoals de was doen of het omgaan met je eigen telefoon.

Ontmoetingsruimte

De locatie heeft een begane grond en een eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via de trap of de lift. Op beide verdiepingen is er een ontmoetingsruimte en een terras of groot balkon. Doordeweeks is er iedere middag en avond in beide ontmoetingsruimten een begeleider aanwezig. Op de gezamenlijke momenten kan er met een begeleider een kopje koffie en thee worden gedronken en kan je even bijpraten.

Werk

Alle bewoners gaan door de week, alle dagen of een aantal dagen, naar het werk of naar een dagbesteding. Op de woensdag is er standaard begeleiding overdag aanwezig, omdat er dan een paar bewoners thuis zijn.

Nieuwleusen

De locatie staat in een rustige woonwijk van Nieuwleusen. Nieuwleusen is gezellig en rustig dorp. Je kunt er zelf gemakkelijk op uit gaan, maar dit kan je ook samen met de andere bewoners of begeleiding doen. Er zijn verschillende kerken waar je eventueel heen kunt gaan of je bij aan kan sluiten. Ook zijn er verschillende activiteiten in het dorp waar je aan mee kunt doen, bijvoorbeeld zwemmen of fitnessen. Er zijn vrijwilligers betrokken die ook meedoen aan allerlei activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes spelen, maar ook aan winkelen, wandelen of fietsen.

Raiffeisenstraat

Woonlocatie
Raiffeissenstraat 63
7711 JG NIEUWLEUSEN
Doelgroep

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List