Locatie Kaatsland Kind en Jeugd is een woonlocatie in Sneek. Hier wonen kinderen en jongeren tussen de 4 en 21 jaar. Ze hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en soms bijkomende psychiatrische aandoeningen. Er is ruimte voor 32 bewoners.

Wonen bij Kaatsland in Sneek

Bij Kaatsland heb je een studio met eigen sanitair. Je bent onderdeel van een kleine groep op basis van je leeftijd en zorgvraag. In de gezamenlijke woonkamer kun je andere bewoners ontmoeten en eten we samen. Er is ook een muziekruimte met mooie instrumenten en coole boxen. In de snoezelruimte of de chillruimte kun je lekker tot rust komen.

We hebben een glijbaan in het gebouw! Je bent dan snel beneden en je loopt zo de prachtige achtertuin in. Hier kun je spelen, springen, klimmen, fitnessen, voetballen, basketballen of chillen.

Een goede basis voor een gewoon leven, een eigen leven

We vinden het belangrijk dat jij je stap voor stap kunt ontwikkelen. Samen met jou kijken we naar wat je nodig hebt. Die doen we vanuit een positieve grondhouding. We willen dat jij een fijn leven hebt. Een leven waarin jij zelf beslissingen neemt. Daarom stimuleren we je en ondersteunen we je om te ontdekken wie je bent. Samen werken we aan de afgesproken doelen. Aan een goede basis. Totdat je genoeg vertrouwen hebt om het zelf te doen.

De omgeving

Kaatsland staat in een groene, waterrijke omgeving. Je loopt zo naar de prachtige Waterpoort en de Watertoren. De winkels zijn ook op loopafstand. Blijf je liever dicht bij huis, dan is er van alles te doen in de grote tuin die er is gekomen met de hulp van de Vrienden van Philadelphia.

Kaatsland Kind/Jeugd

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie
Kaatsland 3
8608 CX Sneek
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Jeugd en gezin

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

NAH

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

belevingstuin

In een belevingsgerichte tuin ervaar je allerlei verschillende soorten prikkels. De tuin heeft verschillende natuur gerelateerde elementen met aandacht voor zicht, tastzin, geluid, geur en smaak.

muziekruimte

Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

studio

Je beschikt over een zelfstandige woonruimte.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

Orthopedagogische ondersteuning is ondersteuning voor mensen met ontwikkelingsproblemen. De orthopedagoog onderzoekt mensen die te maken hebben met leer- of gedragsproblemen. Met als doel om te achterhalen van welke problemen er precies sprake is en wat hier mogelijk de oorzaak van is. Aan de hand van dit onderzoek wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Zodat het kind zoveel mogelijk kans krijgt om zicht te ontwikkelen.

 

 

 

Componence Asset List