Op het Hop, een woonlocatie in Urk, wonen 18 mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking (LVB). De meeste bewoners wonen hier al meerdere jaren. Er zijn twee verdiepingen met ieder een algemene woonkamer met keuken. Er is een lift aanwezig.

Wonen bij het Hop in Urk

In Urk is het mooi wonen. Het Hop is gelegen in een woonwijk, dichtbij een supermarkt en kerken. Ieder appartement heeft een eigen woon-, slaap- en badkamer. Het appartement kan naar eigen smaak ingericht worden. In de algemene keuken wordt dagelijks gekookt en de bewoners kunnen daarbij helpen. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij de koffie en de maaltijd. De bewoners kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen appartement te koken en eten. Als het weer het toelaat zitten we graag op de binnenplaats of op het balkon.

Persoonlijke begeleiding op het Hop

Begeleiding wordt gegeven naar behoefte en op maat. Dit wordt afgestemd met de bewoner. In de ochtend, middag en avond zijn er twee begeleiders aanwezig en in de nacht is er een slaapdienst. Zo kunnen de bewoners altijd een beroep doen op een begeleider wanneer dit nodig is. Overdag gaan de bewoners naar hun werk- of dagbesteding. Familie en vrijwilligers zijn van harte welkom, bijvoorbeeld om te helpen met koken of met het halen en brengen van bewoners.

Leren om zelf keuzes te maken

De bewoners leren op het Hop om zelf keuzes te maken en daar ook de ruimte voor krijgen. We stimuleren hen om een eigen sociaal netwerk te ontwikkelen, zodat ze worden gezien en gehoord en volwaardig meedoen in de samenleving.

Het Hop

Woonlocatie
Ramswelle 30
8321 SK Urk
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List