Het Akkertje is een woonlocatie in een rustige villawijk in Bussum, dichtbij het station. Bij het Akkertje wonen veertien mensen met een verstandelijke beperking (VB) en soms wat bijkomende (gedrags)problemen. Je kunt hier wonen als je minimaal 18 jaar bent, dus ook als je wat ouder bent. De leeftijd van de bewoners zijn verschillend.

Woonlocatie het Akkertje

Het Akkertje is een prachtig herenhuis met een grote tuin. De locatie bestaat uit dertien appartementen en één kleine studio. Elk appartement heeft een eigen woonkamer, aparte slaapkamer en eigen badkamer. De studio heeft een kamer en een kleine badkamer. Hier kan je ook tijdelijk wonen of logeren.
Daarnaast is er een gezamenlijke woonkeuken. Hier kan je je huisgenoten ontmoeten en samen koken of eten, maar dat hoeft niet.
Als je het leuk vindt, kan je er ook mensen uitnodigen, het is tenslotte jouw appartement. Het is belangrijk dat je kunt leven zoals je dat zelf wilt en dat je je thuis kunt voelen in je eigen huis.

Begeleiding

Met de begeleiders kan je bespreken wat jij belangrijk vindt. De begeleiding is er voor jou en spreekt met jou af wat jij zelf doet en wat je samen met de begeleiders doet. Het is de bedoeling dat iedereen zichzelf mag zijn op zijn of haar eigen manier.
Aan het einde van de middag komen de begeleiders en blijven ze tot de volgende ochtend. Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding. Dan is er dus ook geen begeleiding aanwezig. Als je vrij hebt is het mogelijk om te (beeld)bellen met een begeleider die ergens anders is. (Meer informatie over DigiContact).

Akkertje

Woonlocatie
Parklaan 33
1405 GN Bussum
Doelgroep

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

epilepsie

autisme

Ligging

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

belevingstuin

In een belevingsgerichte tuin ervaar je allerlei verschillende soorten prikkels. De tuin heeft verschillende natuur gerelateerde elementen met aandacht voor zicht, tastzin, geluid, geur en smaak.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List