De Vree is een woonlocatie in Wapenveld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).

Wonen bij de Vree in Wapenveld

De locatie heeft drie verdiepingen waar twintig mensen wonen. Bijna alle appartementen hebben een zit/slaapkamer met keukentje, badkamer met douche en wc, een terras of balkon. Ook is er ruimte voor een wasmachine en droger. Twee appartementen zijn iets kleiner. Daar is geen aparte zit/slaapkamer.

Je kunt ook gebruik maken van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte of huiskamer om bijvoorbeeld samen koffie te drinken of ’s avonds samen te eten. Overdag is het rustig in huis. Dan is bijna iedereen naar de dagbesteding. Om 16.30u is iedereen weer terug en wordt het gezellig druk. Dan kun je koffiedrinken en een praatje maken met anderen. Maar je kunt natuurlijk ook naar je eigen appartement gaan en daar koken en eten.

Hulp als jij dat nodig hebt

Je doet veel zelf, maar als je hulp nodig hebt, dan ondersteunen we jou. Doordeweeks is er op elke verdieping begeleiding aanwezig vanaf 15.30u tot de volgende ochtend 10.30u. In het weekend is de begeleiding 24 uur aanwezig. Tijdens de piekmomenten zijn er meerdere begeleiders aanwezig. Overdag ga je naar je (vrijwilligers)werk, dagbesteding of heb je misschien een andere invulling voor je dag.

Wapenveld

Sommige bewoners gaan naar clubs in Wapenveld. Naar het koor, de handwerkclub of de bijbelkring. Wapenveld is een leuk dorp waar op loopafstand winkels zijn.

De Vree

Woonlocatie
De Vree 62
8191 JE Wapenveld
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List