Buiksloterham is een woon- en werklocatie in Amsterdam Noord voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier aan het werk.

Wonen in Buiksloterham

Vanaf april 2020 worden er drie woontorens opgeleverd. Je kunt zelfstandig in je eigen appartement wonen en je krijgt de begeleiding die bij jou past. Jouw eigen coach komt langs op afspraak. Dit kan overdag zijn en/of 's avonds. Als je 's nachts een begeleider wilt spreken, bel je met DigiContact. Daarnaast is er vast ook wel een aardige buurman of buurvrouw die je kan helpen. Je kijkt samen met je coach hoe je dit het best kunt regelen.

Werken bij Buiksloterham

De dagbesteding vindt plaats in de ontmoetingsruimtes en in de buurt. Je kunt meewerken om een goede plek van de buurt te maken waar iedereen wil zijn en zich welkom voelt. Dagbesteding vinden we een suf woord. Het gaat er om dat je kan doen wat bij je talenten past. Samen kijken we ernaar. In de ruimtes is van alles te doen!

Duurzaamheid is een heel belangrijk onderwerp in deze wijk. Hoe kunnen we goed rekening houden met het milieu. Maar ook: hoe zorgen we er voor dat het voor iedereen plezierig is om hier te werken en te wonen. In de ontmoetingsruimtes vinden we dat heel belangrijk. Alle activiteiten passen bij deze onderwerpen. En daar willen we de buurt en jou bij betrekken. Kom jij?

Wil je gastheer/-vrouw zijn, meewerken in een was-, strijk-, reparatiedienst, leuke ontmoetingen organiseren, kleding recyclen? Heb jij nog ideeën/talenten om iets te ontwikkelen wat bij jou past? Misschien zie je jezelf al in de ontmoetingsruimtes werken, een plek waar jij je talenten inzet en aan het eind van de dag blij weer naar huis gaat.

De buurt

Buiksloterham (Amsterdam Noord) is een nieuwe hippe en duurzame woonwijk. Buiksloterham is een inclusieve wijk, waar niemand wordt uitgesloten. Met elkaar houden de inwoners de omgeving groen, schoon en gezellig. Iedereen zet zijn eigen talenten in. Mensen kijken niet naar je beperking, maar naar wie je bent. Wil je daar aan meedoen?

Buiksloterham

Woonlocatie, Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding
Distelweg 407
1031 HD AMSTERDAM
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Ambulante begeleiding

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

studio

Je beschikt over een zelfstandige woonruimte.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List