Blijf jij gokken de baas? Daar kun je zelf voor zorgen! Met deze slogan willen we begeleiders en cliënten bewust maken van de gevaren van online gokken.

De stortvloed aan gokreclames op tv kan je bijna niet missen. Net zo min als de online advertenties die je proberen te verleiden om een gokje te wagen. Sinds 1 oktober 2021 is gokken online legaal. Dus moeten er zieltjes gewonnen worden.

Ga in gesprek

Weet jij of de cliënten met wie je werkt wel eens een gokje wagen? Het is goed om daarover in gesprek te gaan. Mensen met een verstandelijke beperking zijn namelijk extra kwetsbaar voor verslaving. Hoe komt dat?

  • Ze hebben minder zelfcontrole
  • Ze hebben minder kennis over verslaving
  • Ze vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen
  • Ze hebben moeite om de gevolgen te overzien.

Gebruik Leerbaar & Weerbaar

Werk jij met cliënten met een lichte verstandelijke beperking? Ga dan met hen in gesprek. De materialen van Leerbaar & Weerbaar kunnen je hierbij helpen. Bijvoorbeeld de werkbladen ‘Wat is verslaafd’ en ‘Hoe word je verslaafd’. Of bekijk samen het YouTube -filmpje ‘Hoe werkt een verslaving’. Voor jou als begeleider is er op de website Leerbaar & Weerbaar een learning-snack die je kennis geeft over dit thema. Die staat bij Blok 4, thema Verslaving.

Hang de poster op

Je kunt ook de poster downloaden om op een opvallende plek op jouw locatie op te hangen.
Download de poster Blijf jij gokken de baas? Daar kun je zelf voor zorgen! op A4-formaat of op A5-formaat.

Neem contact op

Vermoed jij dat jouw cliënt kwetsbaar is voor verslaving of al een verslaving heeft, neem dan contact op met de gedragsdeskundige en bekijk samen welke ondersteuning passend is.

Meer informatie

Meer informatie over gokverslaving kan je vinden op de site Loket Kansspel.  

Meer informatie en op de hoogte blijven?

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnen er artikelen over weerbaarheid, relaties Intimiteit en seksualiteit’. Klik hier voor de nieuwsartikelen

Meld je hier verder aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief met handige tips, ervaringsverhalen en informatie over geplande trainingen en webinars.