Praten over de overgang. Doe jij dat? Het blijkt dat er maar weinig over gesproken wordt. En daardoor delen we maar weinig tips en kennis. Marina, trainer bij Leerbaar & Weerbaar deelt haar kennis. Handig voor jouw volgende gesprek met ouderwordende cliënten.

Wat is die overgang eigenlijk?

Marina, coach, adviseur en trainer van Leerbaar & Weerbaar kreeg twee vragen in één week van cliënten. Ze hebben ervan gehoord en willen er meer over weten. Het maakt Marina trots: 'Binnen Philadelphia praten we met cliënten over de overgang. Wij zijn er alert op en kunnen hen daardoor beter begeleiden.' Maar omdat het onderwerp soms best ingewikkeld is, zetten we toch wat handige kennis van Marina op een rij.

Veel voorkomende overgangsklachten

  • Opvliegers
  • Onregelmatige menstruatie
  • Gewrichtspijn
  • Gewichtstoename
  • Slaapproblemen en vermoeidheid
  • Stemmingswisselingen (depressieve of angstige gevoelens)
  • Urineverlies

Ondersteunend materiaal

Zijn er bij jou op locatie vrouwen tussen de 40 en 60 jaar? Op de pagina van Leerbaar en Weerbaar is genoeg ondersteunend materiaal te vinden. De informatie vind je in het blok bij het thema Mijn lichaam. Het ondersteunt je bij:

  • Vrouwelijke cliënten, hun omgeving en jou als begeleider informeren over de overgang en hoe je daarmee omgaat
  • Begrip scheppen waarin iedereen op de hoogte is van overgangsklachten en de daaruit voortvloeiende mentale of fysieke klachten

Handige downloads

Zelf in de overgang? Ook daar is over nagedacht!

Met de deskundigen van ProudWoman kun je sparren over jouw vragen. Doe nieuwe inzichten op, krijg handvatten en train voor een fitter lijf. ProudWoman helpt je om fysiek en mentaal fit en krachtig te blijven. Zodat je volop energie en plezier hebt, op het werk en thuis.

Je kunt jezelf aanmelden. Interesse? Ga naar de website van ProudWoman

Vragen?

Heb je vragen over dit thema of over de methode Leerbaar & Weerbaar, mail dan naar: leerbaarenweerbaar@philadelphia.nl

Gemiddelde (0 Stemmen)
0 reacties

Het materiaal al aangevraagd?
Klik hier voor hulp
 

Meer informatie en op de hoogte blijven?

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief met handige tips, ervaringsverhalen en informatie over geplande trainingen en webinars.