Werk vinden en behouden

Een jobcoach kan je helpen bij het vinden en behouden van werk. Meer weten?

Neem contact met ons op

De jobcoach helpt

Heb je begeleiding nodig bij het vinden en behouden van een baan? Wij kunnen je begeleiden bij het starten van een ‘werkfit maken’ traject, een ‘naar werk’ traject en/of een jobcoachingstraject.
 

Wat is werkfit?

Werkfit zijn betekent dat je er klaar voor bent om aan het werk te gaan. Soms heb je ondersteuning nodig voordat je werkfit bent. Je kunt dan traject volgens waarbij we je helpen om ‘werkfit’ te worden. Het is een traject op maat waarbij we samen kijken naar jouw belangrijkste aandachtspunten. Het traject start met een intake zodat we weten waar jouw uitdagingen liggen.
 

Het 'werkfit maken' traject bij Philadelphia

Wij coachen jou op de gebieden waarin jij je kunt ontwikkelen. Zo kunnen we aan de slag gaan met werknemersvaardigheden. Werknemersvaardigheden helpen je om goed te functioneren op je toekomstige werkplek. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je met collega's omgaat en waarom het belangrijk is om op tijd te komen. Ook kun je bij ons wennen aan het werkproces. Zodat je weet wat het ritme van een werkdag is en je goed voorbereid bent op het hebben van een betaalde baan.

We sluiten het traject af met een advies. Zo weet je wat jouw opties zijn voor de toekomst en of je nog meer ondersteuning van ons nodig hebt. Misschien vind je wel direct een betaalde baan. Dan kun je op je nieuwe werkplek begeleiding krijgen van een jobcoach. Als je het 'werkfit maken' traject hebt afgerond maar nog geen baan hebt gevonden dan kun je verder gaan met een 'naar werk' traject.
 

Wat houdt het 'naar werk' traject in?

Als je werkfit bent dan kun je starten met het 'naar werk' traject. Met ondersteuning van de jobcoach schrijf je een plan waarin staat wat je gaat doen om werk te zoeken. Wij coachen jou bij jouw zoektocht naar een passende baan.

Samen met jou kijken we waar je ondersteuning bij kunt gebruiken:

  • we helpen je met het opstellen van een duidelijk en onderscheidend CV;
  • we leren je waar en hoe je de juiste vacatures kunt vinden;
  • we geven sollicitatietraining en begeleiden jou bij het solliciteren;
  • we coachen je bij het actief inzetten van jouw eigen netwerk.

Wanneer je werk gevonden hebt dat bij je past dan kan de jobcoach jou ook helpen om de baan te behouden.
 

Persoonlijk werkprogramma

Samen met  de jobcoach kijk je naar waar jij ondersteuning bij kunt gebruiken. Als je een betaalde baan hebt gevonden dan ondersteunt de coach jou bij het inwerktraject. In overleg met jouw nieuwe werkgever wordt een persoonlijk werkprogramma opgesteld.

Daarnaast zorgt de jobcoach ervoor dat jouw nieuwe collega’s voorbereid zijn op jouw komst. Dat ze weten hoe ze jou het beste kunnen begeleiden en de samenwerking soepel verloopt. Zodat jij zelfstandig kunt werken en je prettig voelt op je nieuwe werkplek.
 

‘Blik op werk’-keurmerk

Philadelphia beschikt voor jobcoaching over het ‘Blik op werk’keurmerk. Dat betekent dat een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie heeft getoetst dat onze werkzaamheden aan de kwaliteitsnormen voldoen. Dankzij dit keurmerk kunnen ook mensen begeleiden naar en bij betaald werk in opdracht van het UWV.
 

Op zoek naar werk?

Wil jij ondersteuning om werkfit te worden, bij het vinden of behouden van een betaalde baan? Onze jobcoaches van Stichting Werk & Begeleiding Mijn Werk zitten verspreid door het hele land en helpen jou graag verder.

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie