Gelukkige organisatie

Trotse moeders goed in hun vel

Goed in je vel zitten helpt om meer plezier te hebben in je werk. Daarom ondersteunt Philadelphia medewerkers met verschillende trainingen en interventies. Nieuw in 2017 is Proudmom, dat vrouwen helpt om tijdens de zwangerschap en na de bevalling een goede balans te vinden. 31 medewerkers maakten gebruik van het programma en kregen begeleiding van een voedingskundige, sporttrainer en coach. Daarnaast maakten 69 medewerkers gebruik van het work-life pakket van ProudWoman, voor vrouwen in de overgang.

Stilstaan bij geluk

Het is dagelijks werk voor zorgprofessionals: werken aan het levensgeluk van een ander. Goed zorgen voor jezelf is daarbij niet altijd vanzelfsprekend. Philadelphia besteedt in 2017 extra aandacht aan geluk en werkplezier, onder andere met een visie op geluk, informatiemiddelen en werkvormen, zoals een energiebarometer en wandtegels. Het materiaal biedt medewerkers handvatten om geluk en werkplezier bespreekbaar te maken in hun eigen team.

Verzuimcijfers dalen verder

Philadelphia heeft in 2017 gewerkt om verzuim verder terug te dringen en zet in op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers. Het beleid is gericht op het voorkomen van verzuim. Zo brachten 34 locaties risico’s en oplossingen in kaart met de nieuwe risico inventarisatie en evaluatie. Tevens zetten we in op het bespreekbaar maken van de keuze om te verzuimen. In 2017 daalde het verzuimpercentage naar 4%. Ten opzichte van 2016 is dat een daling van 0,2%.