Chris Marijt

Stagiair bij Zwaluwnest locatie Eiland

Lees meer over stage lopen bij Philadelphia

Chris Marijt, 18 jaar, begeleider bij locatie het Zwaluwnest locatie Eiland in Sneek.

‘Ik heb mijn stageperiode succesvol afgerond doordat er goede begeleiding was vanuit deze locatie.'

Chris loopt sinds 2017 stage bij verschillende locaties van Philadelphia. Dit jaar loopt hij stage bij locatie het Zwaluwnest locatie Eiland waar hij cliënten met een licht verstandelijke beperking of verstandelijke beperking begeleidt. Hij rondt dit jaar zijn opleiding ‘Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg’  af een hoopt daarna verder te kunnen werken in de zorg.

Werken in de zorg is voor Chris een dankbaar beroep. Mensen helpen en ondersteunen is een groot deel van zijn persoonlijkheid. Een belangrijk leerpunt van zijn stageperiode was het leren om grenzen te stellen en de draagkracht van een cliënt leren kennen. 

‘Ik heb mijn stageperiode succesvol afgerond doordat er goede begeleiding was vanuit deze locatie. Je durft jezelf open te stellen en kan voor alle vragen terecht bij je stagebegeleider. Philadelphia biedt ook cursussen en trainingen aan. Zo heb ik bijvoorbeeld vorig jaar november mijn bevoegd- en bekwaamheid voor het delen van medicatie gehaald. Ook heb ik bij andere locaties wel eens agressietrainingen gehad. Philadelphia doet er alles aan om je met veel kennis te laten slagen voor je opleiding.’