Veilig en vertrouwd wonen

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht voor hulp overdag en in de nacht.

Direct naar de locatiegids

Wonen met intensieve begeleiding en verzorging

Mensen met een ernstige meervoudige beperking hebben vaak dag en nacht professionele hulp nodig. Wanneer je niet voor jezelf kunt zorgen is het voor je familie niet altijd mogelijk om je thuis te ondersteunen. Dan kun je bij Philadelphia wonen met intensieve begeleiding en verzorging.
 

Wat is wonen met intensieve begeleiding en verzorging?

Wonen met intensieve begeleiding en verzorging betekent dat je op een locatie bij Philadelphia woont. Je hebt je eigen kamer of appartement. Jouw familie en andere belangrijke mensen uit jouw omgeving zijn altijd welkom om langs te komen. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een speciale badkamer en genoeg ruimte voor een rolstoel.

Er is op een intensieve zorglocatie altijd professionele begeleiding aanwezig. Jouw begeleider weet wie jij bent en waar jij hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het opstaan en aankleden, maar ook bij wassen en eten en drinken. Er is veel aandacht voor communicatie. Zodat we zo goed mogelijk weten wat jij wilt en waarom je dat wilt. Daarnaast krijg je de medische en verpleegkundige hulp die je nodig hebt. Ook ’s nachts is er begeleiding aanwezig die oplet en verzorging biedt als dat nodig is.
 

Zintuigen prikkelen

Overdag word je zoveel mogelijk op een prettige manier uitgedaagd en geprikkeld. We kiezen een activiteit die bij jou past en maken bijvoorbeeld muziek.

Als je dat kunt dan maak je op de dagbesteding kunstwerken van bijvoorbeeld klei of textiel. Of je schildert. Kan dat niet, dan zorgen we ervoor dat je een dag hebt waarbij je zoveel mogelijk uitgedaagd en aangenaam geprikkeld wordt. De dagelijkse activiteiten zoals: eten, douchen, koken en naar buiten gaan zijn zo een beleving op zich.
 

Voor wie is wonen met intensieve begeleiding en verzorging?

Voor wonen met intensieve begeleiding en verzorging is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons intensieve begeleiding krijgen hebben een ernstige meervoudige beperking. Ook mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden en daardoor meer hulp nodig hebben kunnen op een intensieve woonlocatie terecht. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van dementie.
 

Op zoek naar intensieve begeleiding en verzorging?

De faciliteiten en mogelijkheden van wonen met intensieve begeleiding en verzorging verschillen per locatie. We bekijken graag samen met jou wat voor jou belangrijk is. Ook kunnen we je precies vertellen of een locatie een wachtlijst heeft en hoe het bijvoorbeeld zit met de indicatie.

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie