Als je gedrag wilt beïnvloeden, moet je het eerst begrijpen. Kijken naar het gedrag van apen helpt daarbij, want het leert je veel over hoe we ons als mensen gedragen.

Althans, volgens Patrick van Veen. Hij is gedragsbioloog en bestudeert het gedrag van mensen en apen. In dit webinar vertaalt hij de wereld van apen naar onze dagelijkse werkelijkheid.

In de spiegel

Patrick laat verschillende experimenten zien die met apen uitgevoerd zijn en houdt je een spiegel voor. Wat herken jij hierin? Zoals het experiment met de Japanse makaken die leren om hun aardappels te wassen voor ze deze opeten. Eén groep doet dat niet en blijft de aardappels ongewassen eten. Het resultaat: een bek vol zand.

Waarom dat verschil? En wat leert het ons? Dat ontdek je in het webinar. Ook elkaar aanspreken, sociale relaties en samenwerken komen voorbij. Leerzaam en vermakelijk. Gaat dat zien!

(Er ontbreken 3 minuten omdat YouTube auteursrechteijk beschermd materiaal weigert)

 

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!