Reeks verhalen van Anke van Dijk.

'Wie ben jij ook alweer?, vraagt Ploon als ik binnenkom. Ik schrik ervan, zou ze me niet meer herkennen? Gelukkig zie ik een ondeugende glimlach verschijnen. 'Ik zit je te dollen, Anke'. Hahaha, nou ze had me te pakken.

We starten weer met koffie op Ploon haar kamer. 'Zou het niet leuk zijn als ik koffielepeltjes op mijn kamer heb?', vraagt Ploon. Het is niet de eerste keer dat ze dit vraagt en een koektrommel is ook al de revue gepasseerd. 'Nou', zegt Nel, 'misschien moet je een verlanglijstje maken voor Sinterklaas'. Goed idee, dat gaan we doen.

Mijn vriendinnen roddelen niet! Ik begon de verhalenreeks mede omdat ik zelf zoveel van deze dames leer. Nou, dit is zo iets. Ze praten nooit in negatieve zin over begeleiders of medebewoners of het moet heel erg zijn. Vandaag was er iets wat Ploon wilde delen. 'Pieter zei trut tegen me', zegt Ploon. 'Ohhhhh dat mag hij echt niet zeggen', reageert Nel verontwaardigd. En dat is het dan, geen oordeel, alleen dat dit niet mag. Ik probeer er nog wat verder over door te vragen, maar dit is het.

'Vanavond kom ik op de televisie', vertel ik mijn vriendinnen. Dat vinden ze reuze interessant! 'Ik ga 1x in de week het Hallo Thuis Journaal presenteren'. 'Ik ga kijken!', zegt Nel en Ploon zit ook heftig te knikken. 'Ik wil eigenlijk wel door jullie opgetut worden, als een echte televisiester'. Normaal doe ik hun nagels, maak ze op als we naar buiten gaan en iedere week zit Nel 's morgens al klaar met de borstel in haar hand zodat ik haar haren in kan vlechten. Ik krijg dan ook verwarde blikken bij mijn vraag. 'Dat kan ik niet', zegt Nel. 'Je kan meer dan je denkt!', zeg ik.

Maar eerst gaan we knutselen voor Kees. Kees is een begeleider die weggaat. 'Ik kan niet knutselen', zeg ik. Maar de dames gaan direct aan de slag met plakplaatjes en kleurpotloden en ik probeer te helpen. Ook Marie maakt een prachtig knutselwerk met veel lijm en kerstplaatjes. Nou, het resultaat mag er wezen en ik heb best een leuke bijdrage geleverd. 'Je kan meer dan je denkt!'
Als Kees afscheid komt nemen raakt Ploon ontroert, wat is het toch een lieve gevoelige vrouw.

Ok ! Tijd voor het optutten, ik heb de krultang al aangezet en de rouge en lippenstift liggen klaar. Nel vind het spannend en blijft zeggen dat ze het niet kan. Dan pakt ze de borstel en, met een beetje hulp, doet ze mijn haar. Blosjes op mijn wangen en oranje lippenstift op, want dat staat mooi bij de Philadelphia-oranje achtergrond van het Hallo Thuis Journaal.

'Succes Anke!' en ze beloven te kijken vanavond om 19 uur! 'Tot volgende week lieve vriendinnen, want ik blijf komen, ook al ben ik beroemd!'

Hier vind je alle avonturen van Ploon & Nel.

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!