Reeks verhalen van Anke van Dijk.

Nel heeft het weerbericht gepresenteerd voor Hallo Thuis, heel eerlijk, ze is nu al beroemder dan ik.

Waar ik aangaf dat ik bleef komen ook al was ik beroemd, moet ik me nu zorgen gaan maken of ik wel interessant genoeg blijf voor Nel.

Want waar mijn presentatiecarrière na 3 afleveringen stopte, is zij nu een geliefde presentator van korte items en het weerbericht! Dus nu ben ik haar visagist, krul haar haren, ben met de tekst op mezelf geplakt de autocue en tevens haar cameraman.

Maar Nel blijft heel gewoon onder deze roem. En wat is er nou eigenlijk leuker dan gedeelde roem? Samen is alles leuker! 

‘Ik wil ook op tv’, zegt Ploon! Ze heeft het zo een beetje zitten bekijken en het lijkt haar ook leuk! Gelukkig vind de tante van Ploon het ook een leuk plan en dus gaan we een gezamenlijk weerbericht opnemen en heeft het Hallo Thuis Journaal niet 1 maar 2 weervrouwen! Wat een succes!

‘Heb jij kinderen?’, vraagt Marie. ‘Ja!', zeg ik. 'Een meisje van 28 en een jongen van 26’ ‘Nemen ze ook een broodje mee naar school?‘ Zo lief, Marie is zo zorgzaam, voor haar babyborn-poppen en voor medebewoners die niet meer zo goed voor zichzelf kunnen zorgen. En daarnaast maakt ze zich ook nog zorgen of mijn kinderen wel een broodje mee naar school nemen. 

‘Ik heb voor Sinterklaas een hond gevraagd!’ zegt Nel. Nel heeft altijd honden gehad, 1 van haar lievelingshonden is zelfs op haar arm getatoeëerd.

Er zijn wel twee huiskatten op de woonlocatie maar een hond zal de Sint waarschijnlijk niet gaan brengen. 

‘Zal ik anders volgende week mijn hond Goof meenemen’? Iedereen vindt het een goed plan, eerst samen spelen op de dagbesteding en dan gaat hij mee wandelen met de drie diva's. 

Tot volgende week! Samen met Goof!

Hier vind je alle avonturen van Ploon & Nel.

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!