Reeks verhalen van Anke van Dijk.

'Ik heb naar gedroomd', zegt Ploon. Ze kan niet uitleggen wat ze gedroomd heeft, alleen dat ze zich bang voelde toen ze wakker werd gemaakt. 'Hoe heb jij geslapen Nel?' Nel slaapt altijd goed!  Wat heerlijk lijkt ons dat! 'Heb je dan een tip', vraag ik?

'Gewoon gaan leggen!' Zegt ze in plat Rotterdams. Echt, we komen niet meer bij. Pieter lacht hier zo hard om, dat de tranen over zijn wangen rollen. Ook de andere bewoners lachen mee, ieder op zijn eigen manier. Hier gaan we wat mee doen! Deze tip willen we delen! 'Weten jullie dat iedereen filmpjes op kan sturen naar het Hallo Thuis Journaal? Zullen we deze geweldige tip op gaan nemen?' Dat wil Nel heel graag! Maar eerst koffie bij Ploon op haar kamer. Ploon heeft koffielepeltjes gekregen van haar tante! Dat kan van het verlanglijstje af. De haren van Nel vlecht ik mooi in voor het filmpje! En dan gaan we een mooi plekje buiten zoeken om te filmen. Ploon beoordeelt of Nel er goed op staat! Jaaaa, draaien maar! Na twee keer staat ze er al goed op met haar tip! Een natuurtalent! Dan worden we samen beroemd Nel! Ze straalt! We appen het filmpje naar de Hallo Thuis redactie en krijgen gelijk bericht terug dat ze morgen in het journaal komt! Yeahhhh 

Marie verrast me vandaag weer. Het lijkt of ze helemaal in haar eigen wereld leeft, maar heeft veel meer door dan ik denk. Ik eet niet mee vandaag, druk druk druk. Vorige keer had ik er ook al geen tijd voor gemaakt. Als ik weg ga zegt Marie 'Eet je volgende keer weer een broodje mee?' Ze kijkt me hierbij zo lief aan! Aan Nel merkte ik ook al dat ze het jammer vond dat ik niet mee-eet. De lieverds accepteren alles zoals het komt, benoemen het, maar er is geen verwijt. Volgende keer eet ik weer mee hoor, je ziet ze blij kijken! Mijn les voor vandaag: Stop met 'druk, druk, druk' en neem de tijd om samen te eten!

Hier vind je alle avonturen van Ploon & Nel.

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!