Reeks verhalen van Anke van Dijk.

Zullen we zelf een boek gaan schrijven? Wij vinden boeken als Jip en Janneke en Abeltje te kinderachtig, de meeste romans te ingewikkeld, maar we houden wel heel erg van romantische verhalen. Dus de oplossing is zelf een romantisch verhaal of boek gaan schrijven. Nel en Ploon vinden het een heel leuk idee. Het is heerlijk dat het gelijk zo duidelijk is wanneer mijn vriendinnen ergens zin in hebben. 

Nel begint te stralen en haar stem slaat over van enthousiasme en Ploon heeft een glimlach van oor tot oor. Maar hoe zullen we de hoofdpersonen gaan noemen? Nou Nel hoeft er niet zo heel lang over na te denken,  Nel natuurlijk! Aan de mooie lach van Ploon te horen is ze het er helemaal mee eens. 

Ook de titel is snel gevonden Nel en de prins op het witte paard. Het moet gaan over een grote blonde gespierde man met een baardje en hij heet Daniel. Nou ik kan niet wachten om samen met de dames een spannend, romantisch verhaal te schrijven, maar niet vandaag want we zijn druk! 

Een leuke foto maken voor bij dit verhaal, Nel voorop, want zij wil graag beroemd worden. Dan gaan we lekker wandelen door het bos naar boer Van Ruitenbeek, die verkoopt heerlijke zelfgemaakte ijsjes, maar eerst willen we het jurkje zien voor de kleindochter van Nel.

Wow die is prachtig! Knal roze met een tutu, Nel kan niet wachten om deze binnenkort aan haar te geven en wij kunnen niet wachten op de foto's. Om de beurt duwen Nel en ik de rolstoel van Ploon richting de boer, wat een zware klus, onze workout voor vandaag hebben we al gedaan. Nel krijgt er zweet van. Het ijsje hebben we meer dan verdiend!

Eenmaal terug gaan we in de rolstoelschommel, dit is geen succes, Ploon vind het niet fijn en Nel heb ik ook wel eens blijer gezien, nou ja, voor de foto maakt ze even een uitzondering en toont ze haar stralende lach.

Gezellig naar de andere bewoners in het theehuis, zo lief dat een bewoner mijn handen pakt en zegt dat ze het leuk vindt dat ik er ben, in plat Utrechts. Te meer omdat ze tot nu toe nog niet echt met me gepraat heeft en me niet lijkt op te merken. Het blijkt dat ze vaak op woensdag vraagt of ik kom. Het ontroert me en ik realiseer me wederom dat er zoveel meer in deze bijzondere mensen zit dan op het eerste gezicht lijkt. 

Ik vertel dat ik op vakantie ga, iedereen leeft mee en wil weten met wie, waarheen en of ik ga vliegen. Wat gun ik deze lieverds ook zo'n fijne vakantie die zonder een greintje  jaloezie met me meeleven. Of ik een  kaartje wil sturen, maar wel een kaartje naar Ploon en ook een naar Nel. Natuurlijk lieve vriendinnen tot over 2,5 week!

Hier vind je alle avonturen van Ploon & Nel.

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!