Reeks verhalen van Anke van Dijk.

'Ik ben zo verdrietig om mama', was het eerste wat Ploon vandaag zei. Ploon was enige kind en haar papa is al langer overleden.

Het recente overlijden van mama is een dagelijks terugkerend verdriet, de ene keer heftiger dan de andere keer. Plots kunnen de tranen over haar wangen rollen, wat heeft haar moeder veel voor haar betekend!

Nel en ik leven met haar mee, maar willen haar ook opvrolijken! We gaan gezellig naar Ploon haar kamer, koffie drinken en foto’s kijken van Nel op haar iPad. Wat een gezellige foto's in de mooiste jurken en hoeden, een echte diva. 

Ik vertel dat ik graag over onze avonturen wil gaan schrijven en of ze dat goed vinden? Ze vinden het geweldig en spannend. Ploon vraag: 'zullen we er anders een boekje van maken?'. Nel hoopt dat we er beroemd mee worden.

Ze wordt er helemaal hyper van. Maar dat komt ook door de leuke dag die ze voor de boeg heeft. 

Vanmiddag gaat ze met een begeleider een jurkje kopen voor haar kleindochter die binnenkort 1  jaar wordt. Iets van een Madonna rokje, met zwarte roesjes wil ze kopen en een haarbandje. Ze glundert bij het idee, van het meisje in zo’n rokje. 

Op de dagbesteding gaan we dansen! Savage love van Jason Derulo. Er is een filmpje van op YouTube, dat gaan we na doen! Nel giert het uit en ook Ploon doet mee. De overige bewoners kijken toe en volgens mij willen ze stiekem ook wel mee doen! Zullen we hiermee gaan optreden? 'Jaaaa', zegt Nel, 'dan ga ik als dolle Mina.' 'En ik als de koningin', zegt Ploon! Dan ga ik als een flamencodanser en de begeleider als zigeunerin! Dat wordt vast een leuk optreden! Moet wel iets strakker dan deze repetitie, want ineens was Nel plassen! Tijdens ons optreden nog wel! 

We bleven allemaal de rest van de ochtend met het liedje in ons hoofd zitten en Ploon.... zat het tijdens onze wandeling constant te neuriën.

Nog even Nel haar haar met de krultang gedaan, beetje oogschaduw, mascara en blosjes op haar wangen en ze is klaar voor haar leuke middag! Tot volgende week lieve vriendinnen! Ik ben benieuwd naar het rokje :)

 

Hier vind je alle avonturen van Ploon & Nel.

Deel je vraag, idee, verhaal of kennis #wedoenhetsamen

Heb jij wel eens een vraag waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen? Wil je belangrijke kennis delen met je collega’s? Of wil je simpelweg iets leuks aan anderen laten zien? 
 
We bouwen samen aan een online platform. Deel jouw input, het kost één minuut.

Of mail ons jouw input

Je krijgt altijd bericht van ons!