Afgelopen zaterdag mocht ik het Philadelphia Voetbaltoernooi openen. Een prachtig evenement voor iedereen die van voetballen houdt. Georganiseerd door fantastische vrijwilligers van vv Hierden en Philadelphia. Mogelijk gemaakt door de leveranciers van Philadelphia en de Vrienden van Philadelphia. Met ruim 200 voetballers en 150 supporters en bijna 70 begeleiders was het weer een enorm gezellig feest voor iedereen. Veel teams waren al eerder geweest, maar er waren ook teams voor die het eerst samen op het veld stonden.

Een van die teams was de groep Borneo United van de Borneostraat in Almere. Een team dat heel snel heel veel geleerd heeft. Ze wonen namelijk nog maar een paar weken met elkaar op een nieuwe locatie van Philadelphia. Ze zijn dus nog druk bezig om te wennen. Aan elkaar en aan het leven op een groep. Ze hadden vijf trainingsavonden de tijd om onder leiding van twee sportieve begeleiders uit te groeien tot een voetbalploeg.

Het is heel knap hoe ze in zo’n korte tijd een team zijn geworden. Dat merkten de coaches op het veld en dat merken de begeleiders op de locatie zelf ook. Want tijdens een groepstraining leer je veel over jezelf en over elkaar. Dat schept een band die je ook voelt als je met zijn allen weer terug bent van het voetbalveld. Dat ze de finale net niet haalden was daarom maar heel even erg. Ze hebben immers net als alle andere deelnemers, coaches en vrijwilligers van het toernooi gewonnen. Als team. En … volgend jaar zijn ze er natuurlijk ook weer bij.

Het voetbaltoernooi werd gewonnen door The Dreamboys van Philahof Zeewolde. Kijk voor een sfeerimpressie op de Facebookpagina van Vrienden van Philadelphia.

Greet Prins

Voorzitter Raad van Bestuur

Deze column gaat over de ervaringen en het persoonlijke leven van echte mensen. Om hun privacy te beschermen, veranderen we daarbij meestal details en namen.