Hij stuift de trap op. Het lijkt wel alsof William springveren in zijn schoenen heeft. ‘Kamer zeven!’ roept zijn begeleidster hem nog na, maar hij staat al op de overloop, trekt de kamerdeur open, zet zijn weekendtas op de vloer en begint met spulletjes uit te pakken. Dan dendert het tengere jongetje de trap alweer af. Trillend van de energie. De begeleidster vertelt hoe William na heel wat weken thuis nu weer met volle teugen van dit weekendje logeren bij Philadelphia geniet.

Sinds het begin van de maand kan er weer gelogeerd worden bij Phila Agaat Kort Verblijf in Middelburg. Het is een aanvulling op de zorg die de ouders van William hard nodig hebben. Want William vraagt veel liefde, aandacht en tijd. Ook in het weekend. Als William logeert, krijgen zijn ouders de gelegenheid om even op adem te komen en kunnen ze meer tijd en aandacht besteden aan de rest van het gezin. Vanwege de coronacrisis was het de afgelopen maanden moeilijk voor ze omdat ze niet konden terugvallen op deze vorm van respijtzorg.

Voor William is het logeren de perfecte mini-vakantie. Het is dit keer anders dan anders, omdat iedereen rekening moet houden met de anderhalve meter, maar er is gelukkig nog zo veel dat William herkent dat het ook een beetje een feest van de herkenning is. De vriendjes die hij kent. Het dagschema dat zorgt voor duidelijkheid en rust. De activiteiten binnen en buiten huis en natuurlijk het hoogtepunt van het weekend: patat met frikandel en een ijsje toe. Wat heeft hij logeren gemist!