In de keuken hangt een familieplanner. Daar staat de planning op voor de hele week. Dat is nodig ook, want het huis van de familie Neele lijkt af en toe wel een muzikale duiventil. Maandag gaat moeder Ilona met zoon Wesley oefenen bij hun dweilorkest. Woensdag gaat zoon Wesley naar Juliana Slag. Vader Maurice speelt met dochter Tanja in Juliana waar zij bij de Colour Guard zit. Ilina en Maurice spelen in een brassgroep en in het weekend zijn er nog de optredens.

Wesley speelt dus zijn partijtje mee, maar het was niet altijd even vanzelfsprekend dat hij zelf zou meespelen. Hij was al muzikaal in de buik van zijn moeder en ze nam hem van jongs af aan ook mee naar concerten en optredens, maar het was een flinke uitdaging voor Wesley om zich te concentreren. Ilona vertelt dat ze zich van die beperking niets aantrok en hem gewoon meenam. Keer op keer op keer. Zo leerde Wesley eerst muziek luisteren en daarna … muziek maken.

Toen Slag en Vlag in Middelburg begon was vooral Wesley enorm enthousiast. Hij wilde maar wat graag meedoen in de nieuwe muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Omdat hij van muziek maken houdt. En omdat hij nu ook bij het Korps Juliana speelt. Het korps waar zijn vader en moeder elkaar 30 jaar geleden hebben leren kennen en waar dit verhaal begon. “Liefde voor muziek is liefde die je doorgeeft.” zegt Ilona. En zo is het maar net.

Slag en Vlag in Middelburg is een initiatief van Color Guard Nederland, Philadelphia Zorg, Arduin, Juliana Korpsen Middelburg en de Zeeuwse Muziek Bond.