‘Het lijkt wel pakjesavond.’ Tamara zegt het heel zachtjes, terwijl ze de doos openmaakt. Ze pakt er een keycord uit. ‘Handig!’ En legt het voor zich op tafel. Naast de sleutel van haar nieuwe appartement. Tamara is begin 20 en gaat voor het eerst op zichzelf wonen -met begeleiding- in een appartement van Philadelphia. Ze zit nu aan tafel met haar coördinerend begeleider en maakt de welkomstdoos van Philadelphia open.

Er komt nog meer tevoorschijn. Een powerbank. Ook handig. Een petje met het logo er op. Met de sleutel kan Tamara meteen beginnen met inrichten. Ze heeft alle spulletjes al klaar staan en kijkt ernaar vooruit om de andere bewoners op de groep te ontmoeten. De grootste verrassing zit onder in de doos. Een tegoedbon voor een filmavondje met popcorn met haar coördinerend begeleider. Een schot in de roos. Nu hoort ze echt bij de groep.

Vanaf half 2019 heeft Philadelphia ongeveer duizend dozen uitgegeven aan nieuwe cliënten. Of ze nu voor het eerst op een woonlocatie komen wonen, ambulant begeleid gaan worden of beginnen op een locatie van werk & begeleiding. Het is een bescheiden attentie naar de cliënten waar we voor mogen werken. En één van de vele dingen die we in de loop van de jaren anders zijn gaan doen. Zodat we ook als organisatie het beste uit onszelf halen.