Het is vroeg in de ochtend als Pieter al staat te snijden in de keuken van de zorginstelling in Broek op Langedijk. Komkommer, paprika en spitskool. Hij werkt heel precies. Pieter heeft een zwarte werkbroek aan, stevige werkschoenen en op de achterkant van zijn werkoverhemd het logo van Horizon Zorgcentrum. Het staat ook op zijn rechtermouw. Als hij klaar is met snijden glijdt zijn blik er nog één keer overheen. Het logo betekent veel voor hem.

De begeleider van Pieter vertelt over dat logo, want daar is wel wat over te doen geweest. Toen Pieter kwam werken op de zorginstelling was het voor het eerst dat er iemand op de afdeling kwam werken in het kader van de arbeidsgerichte dagbesteding, een vorm van dagbesteding voor mensen die meer begeleiding nodig hebben tijdens het werk. Arbeidsmatige dagbesteding is maatwerk. Hoe je werk er uit ziet en waar je werkt kan voor iedereen anders zijn.

Pieter had nog nooit eerder in de zorg gewerkt. En ook de collega’s waren in het begin onwennig. Want hoe werk je het beste met Pieter samen? Daarom gaf de begeleider alle leden van het team extra uitleg, tips en ondersteuning. Dat werkte. Onlangs bestelde de teamleider nieuwe werkkleding. Het team stond er toen op dat óók Pieter de nieuwe werkkleding kreeg. Met logo. Nu hoort hij helemaal bij het team.

Het achtergrondverhaal over Pieter lees je op Het Goede Leven, een nieuw landelijk digitaal platform voor bezinning en verdieping vanuit het christelijk-maatschappelijk veld dat woensdag gelanceerd werd op het Christelijk-Sociaal Congres in Doorn. De redactie van het platform heeft ons benaderd om vanuit onze eigen achtergrond een bijdrage te leveren. Kijk je mee?