​​​​​​​​​​​​​​Arme Simone. Ze gloeit gewoon. Haar begeleidster voelt de warmte door de kleren heen als ze arm in arm naar de badkamer lopen voor een nieuwe incontinentieslip. Simone heeft echt haar dag niet. Vroeg op, kort van stof en huilbuien. In de badkamer pelt de begeleidster een laagje kleding af. Dat voelt stukken beter. Je kunt het van Simones gezicht aflezen. Even afkoelen. Haar begeleidster weet zelf hoe goed dat voelt als je een opvlieger hebt.

Er zijn in Nederland 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. 80% heeft daar ongemak van. Dat is een groep die te groot is om het er in alle bescheidenheid maar niet over te hebben. Het is een volwaardig onderdeel van een vrouwenleven dat respect, aandacht en openheid verdient. Daarom is het ook goed dat er nu alweer voor de derde keer een Week van de Overgang is en dat steeds meer organisaties er aandacht aan besteden. Ook Philadelphia. We maken er zelfs liedjes over.

Voor medewerkers van Philadelphia werken we samen met Proudwoman. En natuurlijk ontwikkelden we ook voor de cliënten van Philadelphia een eigen programma. Toegesneden op hun eigen manier om hun lichaam en hun leven te beleven. Met duidelijke voorbeelden, liedjes en speciale ondersteuning voor cliënten zoals Simone. Of je begeleider nu jong of ouder is, vrouw of man, het is belangrijk dat er iemand is die begrijpt hoe je je voelt. Ook als je niet kunt praten.