“Ha collega!” Een scheidsrechter steekt zijn hand op in het voorbijgaan. Ik ben vandaag op het tiende voetbaltoernooi van Philadelphia. Een prachtige dag! Heerlijk om zo veel mensen te zien genieten van sport en beweging. Als ik om me heen kijk zie ik Frank naast me staan. Hij heeft vandaag zijn officiële oranje KNVB-scheidsrechtersshirt aangetrokken. Die collegiale groet van de scheidsrechter is natuurlijk voor hém bedoeld.

Vanochtend is Frank heel vroeg vertrokken vanuit de Philadelphia-groepswoning in Hilversum waar hij woont. Hij maakte een reis van twee uur in zijn brommobiel naar het voetbaltoernooi in Hierden. Eigenlijk kwam hij gewoon om te kijken, maar als hij het aanbod krijgt om een wedstrijd te fluiten laat hij die natuurlijk niet schieten. Gelukkig heeft hij zijn scheidsrechtersshirt al aan! Hij mag vandaag fluiten voor het team van zijn eigen locatie.

Frank fluit vandaag voor het eerst een partijtje G-Voetbal, dat korter duurt en eenvoudiger regels heeft. Meestal fluit hij als clubscheidsrechter voor de reguliere jeugdteams van BFC Bussum. Frank vindt het leuk om voor het gelegenheidsteam van de Albertus Perkstraat te mogen fluiten, zijn eigen woongroep. Natuurlijk is hij daarbij helemaal onpartijdig. “Ik let erop dat iedereen zich aan de regels houdt. Van welk team je ook bent. ” zegt Frank, heel beslist. “Dat hoort zo, als je scheidsrechter bent.”

Wat was het dit jaar weer een prachtig voetbaltoernooi! Het is een gedenkwaardige dag geworden dankzij de fantastische prestatie van alle vrijwilligers, scheidsrechters, coaches en artiesten die erbij betrokken waren. De teams hadden zich perfect voorbereid en speelden heel sportief. En de supporters maakten er ook een prachtige dag van! Het werd een dag met maar liefst vier winnaars: 1. Team Noordmanshof, 2. Team Gelre Poort, 3. Team Albertus Perkstraat, en 4. Team Enkhuizen. Kijk voor een indruk op de Facebookpagina van Vrienden van Philadelphia Zorg