‘Oh ze was zo blij! Mirjam had weer stralende oogjes. In de twee maanden dat ik haar belde en de laatste weken dat we in de tuin zaten heeft ze niet zoveel verteld als vanmiddag in de auto. Ik ben zo blij. Ik was bang dat ze weer helemaal in haar schulp was gekropen. Maar het zat er toch nog gelukkig in. Bedankt!’ Terwijl haar begeleider de dagbesteding aan het schoonmaken is, krijgt ze een bedankje van de moeder van Mirjam. Een kippenvelmomentje.

Mirjam mag eindelijk weer naar haar werk.  Dagbesteding Philafeest in Sliedrecht was één van de eerste dagbestedingslocaties van Philadelphia die deels opengingen. Ze hebben looproutes gemaakt, vloeren bestickerd en een rooster opgesteld voor de cliënten die hun werk op de dagbesteding het hardste nodig hebben. Zoals Mirjam. Ze leert sociale vaardigheden en voor zichzelf opkomen. En ze werkt. Deze week versiert ze labels voor theezakjes. Belangrijk werk.

Ze merkt nu pas hoe ze het werk gemist heeft. Met collega’s die je kent en waar je een band mee hebt. Werk dat je uit je handen ziet komen. Nieuwe dingen die je leert. Een dagindeling die je regelmaat en houvast geeft. De reis ernaartoe is een feest als je zo lang binnen bent geweest. En natuurlijk nieuwe dingen leren, want dat doe je ook op de dagbesteding. Iedereen heeft vandaag gezien wat de dagbesteding voor Mirjam betekent. Ze heeft de hele dag lopen stralen.