‘Oh Lise, ik zie dat het even niet lukt. Mag ik je helpen?’ Mevrouw Bakker ziet ook echt alles. Ze doet voorzichtig een stapje dichterbij. Niet té dichtbij natuurlijk. Anderhalve meter. Lise geeft haar werkje door. Lise kan borduren als de beste maar de draad door de naald krijgen blijft moeilijk. Daarom helpt mevrouw Bakker. Die zet vlug de leesbril op die aan een koordje om haar nek hangt en rijgt de draad door de naald. ‘Zo!’ en de leesbril kan weer af.

Bij werk- en dagbestedingslocatie Bij De Notabelen in Bleskensgraaf zijn nu alweer twaalf deelnemers aan het werk. In een tijdelijke ruimte, met meer onderlinge afstand en vaste looproutes. Sinds vorige week werken de vrijwilligers uit het dorp ook weer mee. Gelukkig, want zij zijn de extra handen en ogen waardoor de begeleiders de dagbesteding praktisch gezien draaiende kunnen houden. En het is ook een stuk gezelliger zo.

‘Fijn om hier te zijn!’ zegt mevrouw Bakker als je haar vraagt hoe ze het vindt om weer terug te zijn. ‘Het is goed dat je iets voor een ander kunt betekenen.’ Ze heeft het vrijwilligerswerk best gemist de afgelopen maanden. Twee tafels verderop heeft een andere deelnemer haar werk even neergelegd. Ze kijkt bedrukt. ‘Momentje!’ zegt mevrouw Bakker en loopt naar het tafeltje toe. Ze ziet ook echt alles.

Philadelphia is trots op haar vrijwilligers en is blij dat op veel locaties ook de vrijwilligers weer verantwoord aan het werk kunnen. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Philadelphia, kijk dan hier.