Het gaat nu heel hard. Lina (21) en Daniëlle (27) denderen door de zonverbrande polder. Links en rechts schiet het gele gras voorbij. Lina in de buggy, warme wind in het haar en een grote glimlach op het gezicht. Ze kan niet praten en toch merk je dat ze helemaal in haar nopjes is. Haar vingers bewegen alle kanten op en ze maakt positieve geluidjes. Achter de buggy Daniëlle. Die draaft, let op Lina, de buggy, de weg en de haag van mensen langs de kant. Ze worden aangemoedigd!

Lina deed twee weken geleden mee aan een triatlon. Terwijl ze een ernstige, meervoudige beperking heeft. Begeleidster en triatleet Daniëlle legt het uit. Lina reisde vijfhonderd meter met een rubberbootje, getrokken door deelnemer Raimon en met Daniëlle in haar kielzog. Daarna ging het verder op de tandem en trapten Lina en vader Krijn twintig kilometer weg. Tenslotte met de buggy de polder door. Raimon was het extra paar ogen, oren, armen en benen van het team.

Daniëlle bedacht samen met de familie een plan en voerde het uit. Een initiatief dat je warm van binnen maakt. En dat je doet beseffen hoeveel bijzondere mensen er bij Philadelphia werken. Want er zijn veel begeleiders die net als Daniëlle met vernieuwende eigen ideeën komen en ze met cliënten, familie, collega’s en vrijwilligers uitwerken. Ook in hun eigen vrije tijd. Ze doen het voor de bijzondere momenten samen. Zoals de spannende start, de moeilijke wissels, het afzien, de finish en het eerste moment achteraf. Als Lina laat merken dat ze nóg een rondje wil.

Greet Prins
Voorzitter Raad van Bestuur
 

Begeleidster Daniëlle, deelnemer Raimon en vader Krijn deden mee aan de 23ste Flitstriatlon van Nijkerk. De Lighthouse Sports Foundation maakte het mee mogelijk.

Flitstriatlon:
http://www.flitstriatlon.nl/

Lighthouse Sports Foundation:
http://lighthousesportsfoundation.nl/