'Bladerdeeg voor hartige taart, roombrie, kookroom, lekkere cashewnoten, vier eieren en broccoli.' Als een volleerde TV-kok begint Lieke haar nieuwste online kookles. Haar recept voor een broccoli-quiche was gisteren voor het eerst te zien op Hallo Thuis. Lieke neemt je stap voor stap mee door het hele recept en legt duidelijk uit wat je moet doen en waaróm je het zo moet doen. En dan te bedenken dat dit nog maar haar derde kookprogramma is!

Zestig dagen geleden besloot de regering dat we zoveel mogelijk moeten thuisblijven en was het opeens heel moeilijk om passende dagbesteding te verzorgen. Het was prachtig om te zien hoe snel er op verschillende plekken in de organisatie nieuwe ideeën kwamen. Zo werd er bijvoorbeeld in één weekend een nieuw televisiekanaal opgezet dat inmiddels op veel locaties een vaste plek in de agenda heeft. En gingen begeleiders uit de dagbesteding op woonlocaties aan de slag.  

Op die manier ontmoette Michelle, die vóór de coronacrisis bij de Eetkamer in Apeldoorn werkte, Lieke, die bij Philadelphia woont. Omdat Lieke zoals ze zelf zegt het koken in haar DNA heeft, hadden ze al snel een onderwerp te pakken waar ze beiden enthousiast over waren. Toen ze daarna op Hallo Thuis een oproep zagen om filmpjes in te sturen, kwamen ze met het plan voor de nieuwe rubriek: “Koken met Lieke” en begonnen ze een nieuw avontuur.

Michelle vertelt hoe ze de opnames maakt met haar telefoon en ze daarna achter haar laptop monteert tot een vlotte online kookles. 'Dat had ik nog nooit eerder gedaan, maar je leert snel. En ik hoef Lieke eigenlijk geen instructies te geven. Lieke is echt een geboren vlogster. Ze presenteert heel natuurlijk en het staat er altijd in één keer op. Het mooiste is nog wel als je ziet hoe ze geniet van de positieve reacties. Ze glimt ervan en je ziet haar groeien!'