Er is vanochtend een nieuw nestje geboren. In de nestkast. Buiten. Maar je mag ze niet aanraken hoor! Ronald vertelt over de konijnen die hij helpt verzorgen. Duitse Hangoren. Ronald woont op een locatie van Philadelphia. Hij werkt bij een boer en op de dagbesteding hier in Werkhoven. Ronald geeft ons een rondleiding als ik er op bezoek ben met Tweede Kamerlid Evert-Jan Slootweg, die bij ons op locatie in Werkhoven is om verhalen uit de praktijk te horen.

Een van de begeleiders van Ronald vertelt later hoe Ronald en hij zich hebben voorbereid op het bezoek. Want het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat er iemand uit de vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport op werkbezoek komt.  Er is zo veel dat Ronald wil vertellen. Over de grote en vriendelijke konijnen zelf. Over de tentoonstellingen waar ze met hun konijnen naar toe gaan. De bekers die ze gewonnen hebben. En de speciale zorg die konijnen nodig hebben.

Tijdens een werkbezoek kun je snel en effectief leren van de praktijk. Tijdens het bezoek vertellen begeleiders enthousiast over hun ervaringen met de Triple C methode. En vertelt Ronald over de verzorging van wedstrijdkonijnen. Verlegen en enthousiast tegelijk deelt Ronald met ons zijn grote passie waar hij de laatste jaren zo veel over heeft geleerd. Als afsluiter verklapt hij een geheim uit de konijnenverzorging. Want wat doe je wanneer een konijn verkleurde pootjes heeft? Dan smeer je de pootjes in met een beetje yoghurt en likken ze zelf hun pootjes schoon. Vertelt Ronald stralend.