'Hé. Gaat het nog een beetje?' Een knik uit de berm. Muziek van alle kanten. Gestap, geschuifel en gezucht van 16.000 wandelaars. Zwaaiende en joelende mensen langs de weg. In de heksenketel van de Dam tot Dam Wandeltocht 2019 lopen Pieter en José alwéér een bekende voorbij. Het grote inhalen is begonnen. De begeleider van Philadelphia die met ze mee loopt merkt hoe goed de conditie van José en Pieter is geworden.

De begeleider vertelt hoe Pieter en José een tweepersoons wandelclub zijn begonnen. Ze wonen op een woonlocatie van Philadelphia en gaan er minstens één keer in de week met zijn tweeën op uit. De begeleider geeft in haar vrije tijd ondersteuning en neemt de twee een paar keer per jaar mee naar wandelevenementen. Omdat ze op een andere afdeling werkt valt het haar beter op wat al dat wandelen en sporten voor José en Pieter doet.

Het wandelduo is goed in vorm. Ze maken een opgeruimde indruk en praten honderduit. Voordat ze het goed en wel door hebben zit de tien kilometer van de wandeltocht er alweer op. De dagen na het evenement hebben ze ook geen last van spierpijn of ander ongemak. Je merkt zo direct wat al dat samen wandelen voor ze doet. José vat het onderweg al samen. 'Als je iedere dag loopt, blijf je langer gezond.' Pieter knikt instemmend. Hij is het helemaal met haar eens.

Met verschillende programma's brengt Philadelphia mensen in beweging. Omdat het prettig is en goed voor je gezondheid, nu en in de toekomst. Aan cliënten als José en Pieter merk je hoe méér bewegen je helpt om het beste uit jezelf te halen. Het lukt dankzij hun eigen inzet en doorzettingsvermogen én dankzij de vele medewerkers en vrijwilligers die ze daarbij fantastisch ondersteunen.