Kokend heet komt het uit de oven. De damp slaat eraf. Geroutineerd houdt Jennifer de schaal vast met haar koksdoek en zet het neer. Twee meester-koks inspecteren de paëlla die ze presenteert. Dan wordt het stil. Jennifer kijkt naar het schaaltje en naar de grond. Aan haar gezicht zie je dat het spannend wordt. “Prachtig!” zegt de ene meesterkok met een mooie Brabantse R. “Daar zou ik zo €20,- voor betalen in een restaurant!” zegt de andere. Jennifers ogen schitteren.

Vorige week vrijdag berichtte Omroep Max over een initiatief dat Philadelphia dit jaar mede mogelijk heeft gemaakt. Een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgt een opleiding mét baangarantie van meesterkoks Robert Kranenborg en Mounir Toub. Eén van de cursisten is Jennifer. Jobcoach Lisa vertelt over de sterke punten van Jennifer: snijden en presenteren. En de uitdagingen waar ze aan werkt, zoals omgaan met tijdsdruk en feedback.

De komende maanden werkt Jennifer aan haar ontwikkelpunten. Extra bijzonder aan het verhaal van Jennifer is de manier waarop haar opleiding mogelijk wordt gemaakt. Ze wordt via een stichting gefinancierd door een andere powervrouw, uit de financiële wereld. Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe overheid, zorgverleners en bedrijfsleven elkaar kunnen vinden. En samen oplossingen zoeken om een powervrouw als Jennifer te helpen om van haar passie haar dagelijks werk te maken.

Every Day Heroes helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Met praktische en laagdrempelige oplossingen zoals bijvoorbeeld de opleiding van Jennifer. Meer weten? everydayheroes.com.