'Ik ga verhuizen! Ik heb het gehád met jullie!' Jan maakt een grapje. Dat kun je zien aan zijn guitige blik en zijn pretogen. Het is een vast grapje dat hij maakt met de begeleiders. Een van de manieren waarop Jan op zijn heel eigen manier mensen bij elkaar brengt en plezier maakt. Jan denkt niet aan verhuizen. Hij woont nu 50 jaar bij Philadelphia in Hoensbroek en hij heeft het uitstekend naar zijn zin. Het liefst had hij zijn jubileum uitbundig gevierd, met gasten uit het hele Limburgse mijndorpje.

Zijn coördinerend begeleider -Joyce- vertelt hoe ze Jan leerde kennen. Een kwart eeuw geleden alweer. Nou ja, vooruit, 20 jaar geleden. Ze kwam als stagiaire bij Philadelphia werken op de locatie waar Jan toen woonde. Ze kennen elkaar dus al een tijdje en Joyce weet dan ook hoe groot het netwerk van vrienden en bekenden is dat Jan heel knap om zich heen heeft verzameld. Van bekenden op straat die hij groet, stamgasten uit café en vrienden van de carnavalsvereniging, tot de buurvrouw die zijn mentor werd.

Het grote feest waar Jan van droomde moet vanwege de corona nog even uitgesteld worden. Volgend jaar komt er vast een geschikt moment om de jubilaris op een veilige manier in het zonnetje te zetten. Daarom hebben ze het nu maar in klein gezelschap gevierd en stuurde iedereen die Jan kent hem een kaartje. Er liggen nu postzakken klaar om gesorteerd en ingeplakt te worden. Met een feestje achter de rug en een feest voor de boeg kan levenskunstenaar Jan nu tegelijkertijd nagenieten én voorpret hebben.