'Ja hoi. Met Margriet.' Ze heeft krulspelden in. Roze badjas aan. Zit in de woonkamer bij een schemerlampje. Het flikkerende licht van de TV in haar gezicht. Het geluid staat uit. Het is drie uur ’s nachts en Margriet vraagt hulp bij DigiContact. Ze kijkt in het scherm van haar iPad en zoekt oogcontact met de begeleidster aan de andere kant. Aarzelend begint Margriet haar verhaal. 'Het was weer helemaal mis met Jan.'

Ze werd midden in de nacht wakker van gemorrel aan de voordeur. Haar man wilde naar buiten, maar het nachtslot zat erop. Hij had zijn regenjas aangetrokken. Over zijn pyjama heen. Het busje kwam eraan. Het busje. Voor de dagbesteding. Margriet is daarna een half uur bezig geweest om haar Jan weer in bed te krijgen. Hij heeft gescholden en getierd. Nu ligt hij weer in bed. En is Margriet klaar wakker. De tranen komen.

Sinds 2018 geeft DigiContact ook ondersteuning aan mantelzorgers die thuis zorgen voor een familielid met beginnende dementie. Zo kunnen ze advies vragen of vinden ze een luisterend oor. Dat is belangrijk als je er vaak alleen voor staat. In de woonkamer wordt het licht. De begeleidster vraagt of het zo gaat. Margriet zegt dat ze nog even naar bed gaat en bedankt voor de tijd. Ze dankt twee keer. Drie keer. Dan sluit ze af. Het is half vier.

Philadelphia begon vijf jaar geleden met DigiContact. Het is nu een zelfstandig onderdeel dat ook beeldzorg biedt aan cliënten van andere organisaties en mantelzorgers. Kijk voor meer informatie op digicontact.nl.