‘Tot morgen dan?’ Als woensdagmiddag de deuren sluiten bij Den Witten Haen in Dordrecht voelt Tiny zich toch wat onzeker. ‘We komen morgen toch weer hier, toch?’ vraagt ze nog maar eens. Coördinerend begeleidster Corine knikt: ook morgen is er weer werk aan de winkel in Den Witten Haen.  BAS en KAS lessen, Engelse les, dan is de catering er nog en natuurlijk appeltaarten voor het ouderencentrum. Werk genoeg!

Door de nieuwe coronamaatregelen moeten alle horecagelegenheden in Nederland voorlopig op slot voor bezoekers. Ook de horecagelegenheden van Philadelphia. Gelukkig voor de deelnemers gaat hún werk op de dagbesteding voorlopig door. Ze blijven nuttig werk doen, houden een regelmatig dagritme en sociale contacten op de werkvloer. Ze hoeven niet thuis te zitten. De begeleiders hebben een afwisselend programma gemaakt.

Ook in de Eetkamer in Apeldoorn zijn er volop nieuwe ideeën.  Coördinerend werkbegeleider Michelle somt op: een high-tea-to-go, warme dranken to go en activiteiten waarmee deelnemers blijven werken aan hun horeca gerichte vaardigheden. In een tijd waarin steeds minder lijkt te kunnen, zie je hoe begeleiders in het hele land enorm vindingrijk worden in het bedenken van nieuwe oplossingen en zich inzetten om nóg meer maatwerk te leveren zodat het werk van Tiny en al die andere cliënten gewoon door kan gaan.